Antena Meniu Search
x

La un an și jumătate de la tragedia din Apuseni, familia Aurei Ion cere încă explicații

A trecut un an şi jumătate de la moartea Aurei Ion, în tragedia aviatică din Apuseni. Şi a trecut degeaba, spune sora ei. Niciun vinovat nu a fost găsit, nicio măsură luată. Iar ancheta bate pasul pe loc

Vezi și

A trecut un an şi jumătate de la moartea Aurei Ion, în tragedia aviatică din Apuseni. Şi a trecut degeaba, spune sora ei. Niciun vinovat nu a fost găsit, nicio măsură luată. Iar ancheta bate pasul pe loc. 

De un an şi jumătate, pe mormântul Aurei cad lacrimile unei familii fără consolare. Surorile ei i-au adus astăzi flori şi i-au aprins lumânări.

De 538 de zile, aşteaptă răspunsuri. Vor să ştie de ce s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan în mijlocul Apusenilor. Şi de ce Aura a aşteptat zadarnic ore în şir, în ger şi agonie, să fie salvată.

Dar ancheta stagnează, rapoartele întârzie şi martorii tac. Raportul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile nu e gata nici acum. Peste 200 de angajaţi din peste 20 de instituţii au fost audiaţi.

Când salvatorii au ajuns la avionul prăbuşit, pentru Aura era prea târziu. Inima ei se oprise de 45 de minute. Fata frumoasă, de numai 23 de ani, a murit cu lacrimile îngheţate pe obraz. Şi cu zile, spune familia ei. Pe certificatul medico-legal, cauza morţii e scrisă negru pe alb: expunere îndelungată la frig.

În memoria Aurei, sora ei mai mare a înfiinţat două asociaţii caritabile, care îi poartă numele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La un an și jumătate de la tragedia din Apuseni, familia Aurei Ion cere încă explicații