Antena Meniu Search
x

La un pas de grevă generală în Sănătate. Zece mii de oameni au protestat în faţa Guvernului, faţă de scăderea veniturilor

Zece mii de oameni - asistente, infirmiere, brancardieri, biologi şi personal TESA au protestat în Piaţa Victoriei. După recalcularea sporurilor, se plâng că au pierdut sute de lei.

Vezi și

Zece mii de oameni - asistente, infirmiere, brancardieri, biologi şi personal TESA au protestat în Piaţa Victoriei. După recalcularea sporurilor, se plâng că au pierdut sute de lei. Liderii SANITAS au mers la negocieri cu vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Sănătăţii.

Oameni din toată ţara au venit să-şi ceară drepturile în faţa Guvernului.

Un bărbat, fochist la Institutul "Ana Aslan", povesteşte că a primit cu 300 de lei mai puţin faţă de luna trecută. A rămas cu un venit de 1500 de lei.

După plafonarea sporurilor, unii angajaţi susţin că au pierdut şi 1000 de lei.

"Diferenţa între salarii, între cadre, este foarte mare, s-a dezbinat relaţia între medic-pacient", se plânge un brancardier.

O doamnă a venit cu o păpuşă în braţe. Este asistentă la pediatrie şi a vrut să arate cât de grea este o zi la muncă. Luna aceasta a primit cu 400 de lei mai puţin.

Iuliana Gheorghe asistentă, Institutul "Alfred Rusescu": "Este o muncă deosebit de grea, lucrez pe terapie intensivă de 31 de ani, este o muncă titanică."

Nici farmaciştii nu au fost mulţumiţi de fluturaşi, mai ales că au făcut aceeaşi facultate ca medicii. 

Adela Filipescu farmacist, Spitalul CF Timişoara: "Chiar cu gradul maxim profesional, are o cincime din salariul medicului, este o destabilizare a echipei medicale."

După mai bine de trei ore de scandări, liderii Sanitas au fost chemaţi la discuţii în Guvern. Concluziile n-au fost deloc pe placul oamenilor, astfel că greva generală este mai aproape ca oricând.

Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS: "Noi suntem aici în primul rând pentru pacienţi şi pe urmă suntem pentru noi şi pentru familiile noastre şi dacă facem legătura şi le coroborăm parcă e bine să te duci un pic mai liniştit decât sunt astăzi, să pot să îngrijesc pacientul mai bine."

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat astăzi că există riscul ca nici sporurile să nu poată fi acordate în luna aprilie, în lipsa unui Regulament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La un pas de grevă generală în Sănătate. Zece mii de oameni au protestat în faţa Guvernului, faţă de scăderea veniturilor