Lacul Ursu, una dintre cele mai căutate staţiuni terapeutice din ţară
Lacul Ursu, o minune a naturii adăpostită într-una dintre cele mai căutate staţiuni terapeutice din ţară, oferă oamenilor sănătate pură. Apa de pe fundul lacului, mereu fierbinte, este combinată cu apa rece de la suprafaţă.
Lacul Ursu, o minune a naturii adăpostită într-una dintre cele mai căutate staţiuni terapeutice din ţară, oferă oamenilor sănătate pură. Apa de pe fundul lacului, mereu fierbinte, este combinată cu apa rece de la suprafaţă. Fenomenul de heliotermie care se creează face ca lacul Ursu din staţiunea Sovata să fie unic în Europa. Astăzi, în prima zi de deschidere a sezonului, zeci de turişti s-au grăbit să facă o baie.
În inima Ardealului, la poalele munţilor Gurghiului, înconjurat de pădure, întâlnim lacul cu cel mai pronunţat efect de heliotermie din lume.
Apa din Lacul Ursu păstrează pentru mult timp căldura captată din razele solare. Asta pentru că lacul e format din straturi de apă dulce, dar şi de apă sărată.
La deschiderea unui nou sezon, vin turişti din toată lumea.
Fenomenul a fost descoperit în anul 1900. Lacul cu apă sărată primeşte apa dulce din pâraiele din apropiere, şi astfel sunt împinse straturile fierbinţi la adâncime, acolo unde sunt 40-50 de grade Celsius.
Temperatura lacului este monitorizată zilnic de specialişti.
De la un an la altul, turismul în staţiunea Sovata creşte cu zece la sută. Finlandezi, germani sau chiar israelieni ajung aici să-şi trateze diferite afecţiuni.
Infrastructura în staţiune a fost renovată cu ajutorul Fondurilor Europene. Preţul pentru o noapte de cazare la un hotel de patru stele porneşte de la 300 de lei.
Scăldatul este permis doar în anumite perioade ale zilei și numai într-o parte a lacului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰