Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lacul de Smarald, paradisul din inima munților

Considerat de mulţi o minune a naturii, lacul atrage sute de turişti dornici de a vedea culoarea neobişnuită a apei dar şi formaţiunile de bazalt care o înconjoară.

de Redactia Observator

la 20.07.2020 , 15:14

  • Locul a devenit o atracţie pentru pasionaţii de scufundări.
  • Turişti pot admira peisajul unic şi imortaliza momentul cu un selfie.

La 65 km de Braşov, în apropeiere de comuna Racoş se află un loc de o o frumuseţe sălbatică.

Aici, pe locul unei foste cariere de bazalt, topirea zăpezilor şi izvoarele subterane au format o acumlare de apă cunsocută sub numele de Lacul de Smarald. În fiecare sfârşit de săptămână, locul se animă de turişti veniţi să admire peisajul unic şi să imortalizează momentul cu un selfie.

Geologii spun că locul aminteşte de vulcanul Etna, şi acolo se găsesc aceleaşi tipuri de roci şi culori. Apele clare ale lacului atrag din ce în ce mai mulţi amatori de scunfundări, dar şi scafandri profesionişit care vin să se antreneze aici.

Vezi și

Valentin Voica - scafandru: Incepm toti cu inceputurile cu a descoperi mediul acvatic, umblam dupa pestisori, dupa fauna si ajungem sa vrem mai mult, e un act firesc si incepem sa ne deyvoltam, facem cursuri, specializări.

Pe acelaşi subiect

Pentru turişiti care vin la Lacul de Smarald şi sunt tentaţi să se răcorească în aceste ape, scafandrii au mesaj. 

Plutonier major, Constantin Ionuț: Sub nicio forma sa nu intre in apa. Ar treb sa aiba grija de copii cu care probabil vor veni. Ei sunt cei mai predispusi sa intre in apa nesupravegheati.

Lacul de Smarald este una din cele trei atracţii ale Complexului Geologic Racoş, alături de Coloanele de Bazalt şi Vulcanul Racoş. Aşa că cei care ajung în zonă au ce vizita. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Ştiri sociale » Lacul de Smarald, paradisul din inima munților