Lacul de Smarald, un nou punct de atracţie pe drumul care leagă Braşovul de Sighişoara
I se spune Lacul de Smarald şi a devenit un nou punct de atracţie pe drumul care leagă Braşovul de Sighişoara. Lacul, care umple acum o fostă carieră de bazalt, capătă o culoare impresionantă atunci când razele soarelui îl luminează din anumite unghiuri.
- La doi pași de lac, turiștii pot admira coloanele de bazalt.
- La aproximativ doi kilometri de lac este vulcanul stins, de la Racoș.
Deşi scăldatul este interzis, zeci de oameni se adună aici zilnic doar pentru a-l admira şi fotografia.
La numai 12 kilometri de şoseaua ce leagă Braşovul de Sighişoara, în complexul geologic de la Racoş, se arată un loc de poveste. I se spune Lacul de Smarald. S-a format într-o fostă carieră de bazalt, iar când lumina bate aşa cum trebuie, apa capătă o culoare fermecătoare.
Denumirea lacului are legătură cu modul în care, în anumite momente ale zilei, lumina soarelui se reflectă în luciul de apă. Și mulți dintre turiștii care vin aici sunt convinși de faptul că verdele smarald de la Racoș este cu adevărat de neuitat.
Lacul are o lungime de 300 de metri și o adâncime maximă de zece metri. Scăldatul nu este permis, însă pe margine sunt construite terase de vizitare cu balustrade de siguranță.
La doi pași de lac, turiștii pot admira coloanele de bazalt – formațiuni geologice asemănătoare unor stâlpi, de peste zece metri înălțime. Iar la aproximativ doi kilometri de lac este vulcanul stins, de la Racoș.
Csakany Antal Laszlo, vicepreședinte Asociația Racoș: Vin familii, vin și turiști mai singuratici, avem de toate felurile, din întreaga țară și din străinătate, am avut, de exemplu și din Japonia, anul ăsta.
Biletul de acces la complexul geologic de la Racoș costă 20 de lei pentru adulți și 10 lei, pentru copii. Numai în luna august, complexul a avut 21 de mii de oaspeți.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰