Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Laptele si carnea prajita cresc aciditatea gastrica

Mancatul pe fuga, eventual de la fast-food, ne face un cadou cat se poate de neplacut: gastrita. Odata aparuta, urmeaza regimul special. Plus lista cu alimente permise si alimente interzise

Vezi și

Muncim atat de mult, incat uitam sa traim sanatos. Mancam ce apucam pana cand intr-o zi medicul ne spune ca avem gastrita si ne prezinta lista cu tot ce trebuie sa taiem de pe lista de bucate. Fructele si legumele sunt pline de vitamine si in mod normal aduc numai beneficii organismului, dar cine are gastrita nu le poate consuma crude. “Legumele le preparam prin fierbere. Nu mai mult de un sfert de ora pentru ca le distrugem toate principiile, iar fructele la cuptor. Bananele sunt singurele fructe care pot fi consumate fara sa provoace hiperaciditate gastrica”, a explicat medicul Anca Mihalcescu.

Laptele si carnea prajita devin si ele doar o amintire savuroasa pentru cine tine regimul care reface mucoasa stomacului.

Laptele poate fi inlocuit cu iaurt sau cu branza de vaci. Atentie si la ciorbe. Borsul si sucul de rosii cresc aciditatea gastrica. Dulciurile ies si ele de pe lista alimentelor care pot fi consumate de o persoana afectata de gastrita. “Ciocolata, care ne place fiecaruia, nu avem voie sa o consumam atunci cand tinem cele doua saptamani de regim”, a mai afirmat medicul.

Putem insa savura placinta de casa cu branza de vaci si stafide. Asa ca, vrem nu vrem, tot va trebui sa respectam nu doar meniul, ci si orele la care sa mancam. Asta e, daca ne-am luat cu munca si am uitat sa ne ingrijim.

Concluzia este simpla. Cele trei mese zilnice te feresc de medic si iti permit sa mananci orice fara restrictii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Laptele si carnea prajita cresc aciditatea gastrica