Antena Meniu Search
x

Lectura, activitatea preferată în perioada pandemiei

Ne e dor de mirosul de carte tipărită, de librării şi târguri. Dar, între timp, ne-am refugiat în lectură. acasă. Singuri sau alături de copii.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 11:17

Vezi și
  • Fenomenul cărţilor pentru copii nu a fost oprit de coronavirus.
  • Scriitorii români au profitat de izolare ca să publice şi mai mult.

O dovedesc cifrele editurilor din România, care au înregistrat o creştere spectaculoasă a vânzărilor de cărţi pentru copii de toate vârstele. Cele mai vândute în timpul pandemiei sunt cărţile de aventuri.

Poveştile merg mai departe. Fenomenul cărţilor pentru copii nu a fost oprit de coronavirus. Dimpotrivă, scriitorii români au profitat de izolare ca să publice şi mai mult.

Printesa urbana, Ioana Macoveiciuc: Scriu tot acasa, inconjurata de copii, sau noaptea, cand ei dorm, dar ce mi liposesc foarte mult sunt evenimentele. Am incercat sa mut lucruruile online. În fiecare zi am citit povesti, erau sute de copii, am incercat sa recream atmosfera.

Şi au avut succes! Lectura a fost redescoperită în izolare, iar librăriile online au vândut dublu sau chiar triplu.

Director Emag: Vânzările de carte au crescut de trei ori mai mult faţă de perioada de dinainte. Cele mai căutate au fost, într-adevăr, cărţile de copii, cele de business sau de economie şi abia apoi beletristică, cărţi de ştiinţă, artă.

Printre cele mai vandute titluri in starea de urgenta sunt: Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai, Dumbrava minunata, Micul Print, dar si Jocuri pentru copii inteligenti si caiete de scriere si grafica.

Acum un an, copiii si parintii puteau cumpăra cărţi pe alese la marile târguri de carte. În 2020, Bookfest a fost anulat. O platforma online a decis sa mute totul în online şi să organizeze un targ similar pe Internet. Vânzarile au crescut cu peste 60%.

Sergiu Chircă, CEO elefant.ro: Acest târg digital are toate elementele unui târg clasic. Sunt prezente editurile cu standurile lor separate, sunt 40 de edituri mari din România. Se fac lansări de carte la fiecare oră.

Târgurile online au şi reduceri substanţiale. Scriitorii români speră totuşi să revină curând şi offline până la sfârşitul anului, pentru a privi în ochii cititorilor bucuria unei cărţi în care şi-au pus o parte din suflet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lectura, activitatea preferată în perioada pandemiei