Antena Meniu Search
x

Video Legătura specială dintre un câine şi un bebeluş din Mureş. Cei doi sunt de nedespărţit

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Ne-o dovedeşte încă o dată o relaţie specială dintre o fetiță de numai două luni și un câine pe nume Athos. Fratele mai mare, cum este alintat patrupedul familiei, şi-a luat rolul foarte în serios. De când a sosit cea mică acasă, Athos o păzește neîcetat şi nu lasă pe nimeni să se apropie de ea. Cu toţii trebuie mai întâi să treacă testul încrederii. 

de Sorin Tanţoş

la 15.06.2021, 17:03

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

El este Athos, un Shar Pei în vârstă de 5 ani cu o personalitate foarte puternică. De când a cunoscut-o pe Clara, mezina familiei, a devenit apărătorul ei.

Da, mama, da. O aperi pe bebe, da.

Nu o scapă nicio clipă din ochi şi nu permite aproape nimănui să se apropie de ea.

Adina Anghel, mama fetiței: Nici măcar pe bunica fetiţei nu o lasă în dormitor să se apropie de mine şi de fetiţă. Se pune între noi şi o împinge până o dă afară din cameră.

Pe acelaşi subiect

Cătălin Anghel, tatăl fetiței: La fel, la plimbare afară, are grijă să nu se apropie persoane străine, ştiu şi eu, de noi, sau de căruţ. La început o proteja pe soţie mai mult, să zicem, apoi, de când a apărut şi Clara, o protejează mai mult pe ea.

Cătălin Anghel, tatăl fetiței: Încearcă să îi aducă jucării, o cheamă la joacă. Încă este foarte mică pentru a se juca cu el. Aşteptăm să treacă timpul şi sigur vor fi cei mai buni prieteni la un moment dat. Acum a auzit-o pe Clara că plânge şi simte nevoia să fie lângă ea. Şi dacă rămâne singură Clara în pătuţ, pentru câteva minute, aceasta dacă începe să plângă, Athos ne caută prin casă pe noi. 

Veterinarii ne recomandă să fim atenţi atunci când alegem ce rasă de câine aducem în preajma unui copil.

Dr. Csaba Palosi, medic veterinar: Pentru copiii mici întotdeauna trebuie să fie un câine foarte docil, nu un câine apărător şi un câine de pază. După părerea noastră talie mică, mijlocie pentru copii până la vârsta de 4-5 ani. După vârsta la care începe să se spele pe mâini singur şi merge la baie şi copilul, atunci putem începe cu o talie medie spre mare.

Dr. Elen Crăciun, medic de familie: Este un ajutor pentru dezvoltarea din punct de vedere psihologic la vârstele mici, precum şi a dezvoltării abilităţilor de îngrijire şi a empatiei faţă de animale şi faţă de fiinţele apropiate.

Medicii ne sfătuiesc să fim atenţi şi la alergiile cauzate de penele sau părul animalelor de companie, dar şi la igiena şi sănătatea patrupezilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Legătura specială dintre un câine şi un bebeluş din Mureş. Cei doi sunt de nedespărţit