Antena Meniu Search
x

Lia Olguţa Vasilescu nu mai vrea angajaţi part-time în sistemul bugetar! Cine va lua leafa mai mică, din februarie: "Căutăm variante compensatorii!"

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat astăzi, că nu mai vrea să existe bugetari angajaţi part-time şi că, într-adevăr, există scăderi salariale în sistemul de stat.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat astăzi, că nu mai vrea să existe bugetari angajaţi part-time şi că, într-adevăr, există scăderi salariale în sistemul de stat.

Ministrul Muncii a declarat că există scăderi salariale la bugetari cu venituri modeste, precum grefierii, dascălii sau personal auxialiar din învătământ, însă a precizat că nu este vorba despre efecte privind legea salaizării.

În cazul profesorilor şi a personalului auxiliar din şcoli, Lia Olguţa Vasilescu a pus totul pe seama ordonanţei care impune plata CAS şi CASS la nivelul salariului minim pe economie, dar şi a celor angajaţi part-time.  

"În mod normal, în sistemul bugetar n-ar trebui să avem angajaţi fără normă întreagă, i-am rugat pe cei de la ministerul Educaţiei să completeze aceste norme, chiar cu ore distribuite între mai multe unităţi de învăţământ, astfel încăt să nu se mai ajungă în astfel de situaţii, pentru că le este dificil şi celor de la finanţe când calculează contribuţia să nu le scadă netul.

(...) Am vorbit cu ministerul Finanţelor să găsească o soluţie, probabil că statul va completa de asemenea manieră aceste contibuţii astfel încât să nu se mai ajungă în situaţia ca venitiurile să scadă de la 500 la 300 de lei, căutăm variante compensatorii, dar soluţia corectă este întregirea normelor", a declarat ministrul Muncii. 

Ce bugetari primesc salarii mai mici

Olguţa Vasilescu a precizat că, în cazul grefierilor, "nu este o problemă a ministerului Muncii, pentru că pe legea salarizării le cresc salariile".

"Este foarte adevărat că lor li se calculează veniturile diferenţiat pentru fiecare curte de apel în parte şi ne este greu şi nouă să înţelegem de unde vin aceste inechităţi. Joi am cerut o situaţie la nivelul ţării şi mă voi întâlni cu ei să lămurim lucrurile", a continuat ministrul.

Ieri, Lia Olguța Vasilescu a declarat, la Antena 3, că, potrivit legii salarizării, unii bugetari se vor bucura de salarii mai mari, din februarie, însă există şi angajaţi ai statului care vor primi salarii mai mici.

Ministrul Muncii a explicat că președintele Klaus Iohannis va avea un salariu mai mic cu 40 la sută de la 1 ianuarie 2018, la fel și miniștri și șefi de instituții din subordinea ministerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Lia Olguţa Vasilescu nu mai vrea angajaţi part-time în sistemul bugetar! Cine va lua leafa mai mică, din februarie: "Căutăm variante compensatorii!"