Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Meditaţiile ar putea deveni istorie. Liceenii învaţă pentru Bac cu ajutorul aplicațiilor de pe telefoane

Ultima modă în rândul liceenilor sunt aplicaţiile care îi ajută să înveţe pentru bacalaureat! Chiar dacă le garantează că vor lua note mari la examene, sunt mulţi elevi care ştiu că nu trebuie să renunţe la pregătirea de la clasă.

de Redactia Observator

la 10.05.2018 , 22:03

Ultima modă în rândul liceenilor sunt aplicaţiile care îi ajută să înveţe pentru bacalaureat! Chiar dacă le garantează că vor lua note mari la examene, sunt mulţi elevi care ştiu că nu trebuie să renunţe la pregătirea de la clasă. Chiar şi profesorii îi încurajează să le folosească, însă spun că este foarte important să verifice informaţia pe care o primesc.

În era tehnologiei, profesorul de la catedră are concurenţă... virtuală. Iar teancurile de cărţi şi de caiete se mută de pe bănci - în telefon. Toate lecţiile încap în aplicaţia care transformă învăţatul în joc interactiv. 

Andreea se pregăteşte să dea bacalaureatul peste câteva săptămâni. Învaţă direct de pe telefon, unde materia e structurată pe capitole. Totuşi, recunoaşte că nu s-ar putea lipsi de explicaţiile profesorilor. 

Vezi și

Astfel de aplicaţii s-au înmulţit în pragul bacalaureatului. Funcţionează doar cu internet şi multe se pot descărca gratuit. Deocamdată, doar două materii sunt disponibile virtual: matematica şi limba română. 

Cei care le-au scos pe piaţă spun că tehnologia ar putea ridica rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, care a scăzut extrem de mult în ultimul deceniu. Totuşi, profesorii avertizează: nu tot ce apare pe internet şi e şi corect neapărat. 

Mihalea Petreanu, profesor de istorie

Mi se pare foarte importantă sursa. Să fie cea corectă şi cine lansează aceste aplicaţii. Dacă sunt făcute de persoane autorizate, de profesori. Cred că trebuie să îmbinăm informaţia de pe internet cu ceea ce dă profesorul.

Educaţia virtuală pare soluţia perfectă pentru generaţia care creşte cu telefonul în mână. Patricia, de exemplu, foloseşte orice minut liber pentru a învăţa. 

Şi meditaţiile s-au mutat în mediul virtual. Direct de pe youtube, elevii primesc lecţii de gramatică, matematică sau istorie. Cu sau fără internet, elevii de clasa a douăsprezecea trebuie să fie pregătiţi pe 25 iunie, atunci când vor susţine prima probă scrisă, la limba şi literatura română.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Meditaţiile ar putea deveni istorie. Liceenii învaţă pentru Bac cu ajutorul aplicațiilor de pe telefoane