Liceul de Marină din Galaţi are 33 de centrale termice, dar a folosit doar 12, în această iarnă
În timp ce, în foarte multe instituţii de învăţământ din România, elevii fac frigul pe timp de iarnă, Liceul de Marină din Galaţi se poate lăuda cu nu mai puţin de 33 de centrale termice.
În timp ce, în foarte multe instituţii de învăţământ din România, elevii fac frigul pe timp de iarnă, Liceul de Marină din Galaţi se poate lăuda cu nu mai puţin de 33 de centrale termice. Culmea este că nu au fost puse toate în funcţiune în această iarnă. Doar 12 dintre ele au fost folosite pe cel mai mare ger. Iar acum doar trei mai încălzesc clădirile.
Cele 33 de centrale termice au fost instalate toamna trecută. Decizia a aparţinut primăriei din Galaţi, în parteneriat cu firma responsabilă de lucrări.
A fost stabilită această soluție de către specialiști tocmai pentru ca unitățile de producere a energiei termice să poată fi pornite și să funcționeze individual, în timp reducându-se costurile de încălzire.
- Peste 700 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Termoenergetica anunţă lucrări urgente de...
- Val de aer tropical și praf saharian peste România. Meteorologii anunță 30 de grade Celsius, sâmbătă, în...
- Sute de blocuri din 3 sectoare ale Capitalei rămân fără apă caldă și căldură, din cauza unor lucrări de...
- Val de căldură peste România. La cât ajunge temperatura în Bucureşti şi unde sunt aşteptate ploi
- Locuitorii din Constanţa rămân fără apă caldă și căldură. Cât vor dura lucrările la sistemul de termoficare
Suprafaţa de aproape 8200 de metri pătraţi este numai bună pentru cele 33 de centrale, dacă se ia în calcul că o centrală de 120 de kw, aşa cum are liceul, acoperă doar 250 de metri pătraţi. În raportul tehnic de licitaţie, în schimb, aflăm că este vorba doar de 4800 de metri pătraţi.
Însă, în perioada cea mai geroasă nu s-au folosit nici măcar jumătate din cele 33 de centrale termice. Maximum 12 aparate de încălzit au funcţionat.
Firma care a proiectat şi a montat cele 33 de centrale termice nu vrut să ofere niciun punct de vedere. Cert este că toate centralele vor fi plătite de gălăţeni. Asta înseamnă peste un milion şi jumătate de lei. Fără TVA.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰