Contre pe vaccinarea copiilor. Liviu Dragnea: "Am foarte mari rezerve pentru a fi o măsură obligatorie"
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, întrebat despre proiectul Legii vaccinării care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că are „foarte mari” rezerve în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării copiilor.
![](https://img.observatornews.ro/0/2017/4/27/207824/149329016421afa59e.webp?w=430&f=2&v=2)
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, întrebat despre proiectul Legii vaccinării care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că are „foarte mari” rezerve în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării copiilor.
Întrebat dacă susţine vaccinarea obligatorie pentru copii, liderul PSD a spus că are „foarte mari rezerve” în acest sens.
„Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a răspuns Liviu Dragnea.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la o dezbatere pe tema imunizării, că şi-a vaccinat ambii copii, deşi a avut "probleme" în a găsi vaccinul de care avea nevoie, şi a precizat că susţine ideea că părinţii pot alege ce consideră că este mai bine pentru copiii lor, dar nu şi în cazul în care aceste alegeri îi afectează pe cei din jur, aşa cum se întâmplă în absenţa imunizării.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Înscrierea copiilor într-o colectivitate se va face numai după prezentarea documentelor care atestă că au fost făcute vaccinurile obligatorii, iar părinţii îşi asumă în scris refuzul vaccinării, potrivit proiectului Legii vaccinării, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.Proiectul prevede, de asemenea, că în cazul în care părinţii refuză vaccinarea copilului pot fi sesizate instituţiile abilitate "privind constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei".
Iniţiatorii legii spun că scopul acesteia nu este acela de a-i sancţiona pe părinţii sau pe reprezentanţii legali ai copiilor, ci acela de a asigura o informare mai bună a acestora asupra tipurilor de vaccinuri administrate, asupra beneficiilor acestora şi asupra riscurilor la care se expun prin nevaccinare. Astfel, devine primordial rolul medicului de familie privind informarea părinţilor.
Sursa: News.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰