Antena Meniu Search
x

Localul dintre stânci, atracția Alpilor Elvețieni

În Elveţia, în inima Alpilor, un restaurat reuşeşte să atragă anual mii de turişti. Povestea localului începe acum 176 de ani, atunci când un fermier a decis să ridice în mijlocul stâncilor una dintre cele mai frumoase construcţii.

de Redactia Observator

la 22.09.2020, 17:23

Vezi și
  • Prima parte a traseului este parcursă cu telecabina.
  • Ulterior turiştii pornesc pe traseul abrupt dintre stânci.

Situat la peste 1.400 de metri altitudine restaurantul este una dintre principalele atracţii turistice din regiunea elveţiană Appenzell. De aproape două veacuri clădirea nu a fost modificată şi asta pentru a păstra autenticitatea arhitecturii.

Iar asta alături de peisajele zonei, dar şi de bunătăţile pregătite de maeştrii bucătari par a fi ingredintele reţetei de atragere a turiştilor.

Şituat pe stânci localul este imposibil de ajuns cu ajutorul maşinilor, aşa că oamenii trebuie să fie dispuşi să meargă într-o drumeţie nu tocmai uşoară.

Prima parte a traseului este parcursă cu telecabina, ulterior turiştii pornesc pe traseul abrupt dintre stânci, trec printr-o peşteră, dar şi printr-o biserică rupestră, veche de 400 de ani.

Ajunşi la destinaţie oamenii se pot delecta cu preparatele tradiţionale şi se pot răcori cu băuturi făcute cu apă rece de izvor.

Cum aprovizionarea localului se face doar cu elicopterul, turiştii trebuie să facă rezervare din timp. Pentru siguranţa oamenilor localul este deschis doar câteva luni pe an, între mai şi noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Localul dintre stânci, atracția Alpilor Elvețieni