Antena Meniu Search
x

Caz incredibil la Botoșani! Locatarii unui bloc afectat de o explozie, la un pas să se ia la bătaie pentru banii din donații: ”Și-au luat căzi de baie cu hidromasaj”

Locatarii unui bloc afectat de o explozie, în septembrie 2017, au fost la un pas să se ia la bătaie din cauza banilor donați pentru refacerea apartamentelor.

- Foto: monitorulbt.ro

Locatarii unui bloc afectat de o explozie, în septembrie 2017, au fost la un pas să se ia la bătaie din cauza banilor donați pentru refacerea apartamentelor.

Potrivit monitorulbt.ro, un scandal monstru a izbucnit între locatarii blocului de pe strada Primăverii afectat de explozia produsă pe 15 septembrie. Totul a plecat de la proprietarii unui apartament de la etajul patru, care nu a fost foarte afectat de explozie și care au avut nevoie doar de schimbarea unei uşi. Apartamentul respectiv a fost racordat la noua reţea de gaz ce deserveşte şi apartamentele unde sunt centrale, iar acum cei doi soţi solicită ca, din banii alocaţi de guvern, să li se cumpere centrală de apartament, deşi nu au avut până la explozie.

Ceilalţi locatari nu sunt de acord, explicând că banii au fost daţi în principal pentru consolidarea blocului şi efectuarea lucrărilor în apartamentele afectate grav de deflagraţie, însă situaţia nu s-a calmat. Cei doi soţi s-au prezentat la primărie şi prefectură şi s-au plâns că unii locatari şi-au luat „căzi de baie cu hridromasaj şi duşuri de lux”.

Preşedintele Asociaţiei de proprietari 26, Constantin Costic, cel care a făcut eforturi pentru rezolvarea problemelor din bloc, i-a convocat ieri pe ziarişti la faţa locului pentru a demonstra că ceea ce s-a cumpărat în apartamentele afectate de explozie nu sunt obiecte de lux.

Pe acelaşi subiect

„Sunt acuzaţii gratuite, în necunoştinţă de cauză. Eu nu am luat nimic în afara lucrurilor trecute pe deviz. Mi-am adus meşteri ca să lucreze mai repede. Stau cu părinţii, deja tensiunea e mare, trebuie să urgentăm lucrările. Sper într-o lună să ne mutăm înapoi în casă. Nu am cadă cu hridomasaj sau duş cu cristale Swarovski”, a declarat Ovidiu Croitoru, un locatar.

Membrii familiilor Croitoru, Onuţă şi Prăjan, proprietarii apartamentelor cel mai grav afectate, au fost cei care, alături de preşedintele asociaţiei, au făcut demersuri la autorităţi.

„Nu mai pot când văd atâta răutate”, a spus o locatară plângând, în timp ce soţul ei a spus că nu a plâns toată viaţa cât a plâns de la producerea exploziei încoace.

În timp ce locatarii îşi spuneau amarul, la faţa locului au ajuns şi cei doi soţi nemulţumiţi, iar până la violenţă a fost doar un pas, între combatanţi aruncându-se tot felul de injurii.

Donaţii consistente făcute pentru sinistraţi

Explozia din 15 septembrie a afectat structura de beton a imobilului, dar şi apartamentele de la etajele doi şi trei.

Urmare a demersurilor făcute, cele 12 familii afectate au primit câte 5.500 de lei de la guvern, şi câte 2.000 de lei de la municipalitatea botoşăneană. Societatea Formens a asigurat o sponsorizare de 25.000 de euro, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei 16.000 de lei, iar Protopopiatul Botoşani 10.000 de lei. Alţi bani au fost donaţi de angajaţii unor societăţi, de PNL, de participanţii la două meciuri de fotbal şi de botoşănenii care au participat la concertul caritabil organizat de filarmonică pe 1 decembrie, scrie sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Caz incredibil la Botoșani! Locatarii unui bloc afectat de o explozie, la un pas să se ia la bătaie pentru banii din donații: ”Și-au luat căzi de baie cu hidromasaj”