Antena Meniu Search
x

Locaţii sigure şi spectaculoase pentru un sejur de vis în România

Restricţiile impuse de vremurile pe care le trăim ne dau şansa să avem destinaţii turistice din întreaga Românie doar pentru noi. De exemplu, în Covasna, reşedinţele vechilor familii nobiliare sunt acum exclusiv la dispoziţia turiştilor români. În decorul pitoresc, avem garantată distanţarea socială, multă linişte şi poteci perfecte pentru drumeţii.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 00:44

Vezi și
  • Conacurile din România se adaptează în vreme de pandemie
  • O excursie în inima munților, ideală după perioada de izolare

Suntem în judeţul Covasna. Aici, din peste 200 de conace şi mici castele, 160 au trecut testul timpului.

Prima oprire o facem în localitatea Zăbala, la reşedinţa familiei Mikeş. Un conac ridicat acum mai bine de 1.000 de ani.

Gregor Roy Chowdhury, proprietar reşedinţa Mikeş - Este situat într-un parc uriaş, de 40 de hectare şi oaspeţii pot fi aici într-un mediu absolut sigur. Au aici, lacuri, poteci, păduri, iar propritatea continuă pe mii de hectare.

După drumeţii, turiştii au parte de odihnă în camere care redau atmosfera perioadei interbelice.

Albert Zoltan, responsabil marketing În majoritatea camerelor avem şemineu funcţional, avem paturi foarte mari. Este ideal pentru cupluri sau familii mici.

Fiecare cameră este diferită. La fel şi preţul pentru ele. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus, turiştii pot plăti de la 90 de euro până la 200 de euro.

Tălişoara, Covasna. Altă localitate, acelaşi lux. În Tălişoara, turiştii găsesc un castel în care fiecare cameră este decorată cu picturi murale de sute de ani.

O noapte de cazare costă aici aproximativ 100 de euro, iar ziua, turiştii pot face drumeţii în Cheile Vârghişului.

Pentru menţinerea distanţării sociale, gazdele au creat şi o aplicaţie.

Micloşoara, Covasna. La doar 15 kilometri de Tălișoara este muzeul din Castelul Kalnoky, iar lângă el, casele de oaspeți vizitate deseori şi de de Prinţul Charles.

Înaintea crizei provocate de coronavirus, 80% dintre turiştii care ajungeau aici erau străini.

Tibor Kalnoky, proprietarEste o ocazie minunată acum pentru români să-şi descopere propria ţară.

Iștvan Szabo, manager - În momentul în care ajungi într-un loc unde ai posibilitatea să fii musafirul unei familii nobiliare, care are 800 de ani vechime în Transilvania, cred că este deja, din start, o impresie inedită.

Gazdele din Covasna au pregătit şi un pachet care face concurenţă vacanţelor din străinătate. Un tur de o săptămână în cele trei reşedinţe de nobili costă 764 de euro de persoană. Sunt incluse participarea la ateliere meşteşugăreşti, o vizită la Observatorul de Urşi şi plimbări cu trăsura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Locaţii sigure şi spectaculoase pentru un sejur de vis în România