Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Locuințele bunicilor din Delta Dunării, transformate în case de vacanță ce atrag turiști

Există sate unde casele bunicilor sunt adevărate comori. În Delta Dunării, la Jurilovca, locuinţele vechi sunt transformate în case de vacanţă. Nepoţii vin de la oraş şi construiesc aici afaceri cu parfum tradiţional.

de Redactia Observator

la 25.08.2019 , 00:13

Există sate unde casele bunicilor sunt adevărate comori. În Delta Dunării, la Jurilovca, locuinţele vechi sunt transformate în case de vacanţă. Nepoţii vin de la oraş şi construiesc aici afaceri cu parfum tradiţional. Recondiţionează mobilierul, păstrează decorul alb-albastru şi îi ajută pe turişti să descopere simplitatea traiului la ţară. Îşi culeg singuri fructele şi legumele şi se bucură de preparate pescăreşti cum doar în Deltă găseşti.

Dan şi Liudmila au renunţat la viaţa modernă din inima Bucureştiului pentru a se muta în satul lipovenesc Jurilovca din Tulcea. Totul de dragul casei bătrâneşti pe care au transformat-o într-un colţ de rai. Au renovat singuri fiecare cameră. Şi au pus în valoare mobilierul vechi, pe care l-au recondiţionat cu mult farmec.

La 40 de ani, Dan a realizat ca viata de agent de vânzări îl consumă mult prea tare. A făcut câteva împrumuturi la bancă şi cu banii pe care îi mai avea şi-a transformat şi propria viaţă. Trăieşte liniştit din administrarea casei vechi de 100 de ani. 15.000 de euro a costat reamenajarea ei şi se poate închiria cu 400 de lei pe noapte.

Vezi și

Din căsuţa în alb şi în albastru, ieşim sub bolta viţei-de-vie. Curtea e de vis. 10 30 Căruţa bunicilor e tot acolo, dar în varianta modernă are rol decorativ. În zilele toride, la umbra copacilor, turiştii se relaxează în hamac.

Într-o altă casă din Jurilovca s-au întors şi nepoţii familiei Feodot. Încurajaţi de apetitul străinilor pentru turismul rural, tinerii au investit 7.000 de euro.

Turiștii vin cu inima deschisă si sunt încântați din prima clipa.

Aşa se face că satul dobrogean a renăscut. Locuinţele vechi sunt frumos amenajate şi mulţi turişti veniţi din mari oraşe sunt intersaţi să-şi cumpere o casă de vacanţă. Costă în jur 30.000 de euro, dar este aşezată într-un cadru pefect. Jurilovca este înconjurată de lacuri şi de rezervaţii naturale. Aici trăieşte şi cea mai mare comunitate de pescari din Delta Dunării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Locuințele bunicilor din Delta Dunării, transformate în case de vacanță ce atrag turiști