Antena Meniu Search
x

Locuitorii din Călan au rămas fără electrocasnice, după ce o oscilaţie de curent le-a prăjit circuitele electrice din case

Sute de oameni din oraşul hunedorean Călan au rămas în beznă, după o oscilaţie de curent care le-a prăjit circuitele electrice în case. În mai multe apartamente, aparatele electrocasnice, inclusiv centralele termice, li s-au defectat. Oamenii au rămas fără căldură în plină iarnă şi pe un ger năprasnic. Acum, locatarii nu ştiu dacă şi când vor fi despăgubiţi pentru pagubele suferite.

de Redactia Observator

la 16.02.2021, 09:05

Vezi și
  • Locuitorii din Călan solicită despăgubiri din partea distribuitorului de energie.

Localnic: A împuşcat în casele oamenilor. În apartamente. Şi televizoare şi de toate. Tot ce-am avut. A intrat tensiune prea mult şi s-a ... În loc de 220 am avut 380 la priză. Şi s-au ars televizoare, frigidere şi centrale.

Defecţiunea a avut loc în jurul orelor 18.00. Oamenii, rămaşi şi fără electrocasnice, dar şi pe întuneric, au ieşit speriaţi afară.

Localnică: La mine, în prima fază, deci, am observat că mi-a puşcat în centrală. Mi-a făcut centrala o flamă şi o împuşcat. Pe urmă mi-a puşcat în camera mică televizorul. Plus, în baie mi-a puşcat efectiv becul. Mi-a zburat aşa din dulie.

Oamenii sunt înspăimântaţi de amploarea pagubelor.

Localnic: Tot absolut e puşcat în casă! Nu mai funcţionează absolut nimic! Centrale, tot, nu se poate! Şi nu odată în oraşul ăsta se întâmplă prostia asta! Deci, nu se mai poate, frate!

Locuitorii din Călan ar putea fi despăgubiţi pentru pagubele înregistrate

După ce au primit zeci de telefoane, echipele distribuitorului de energie au venit la faţa locului.

Locuitorii vor, pe lângă electricitate, şi despăgubiri.

Angajat ENEL: O să meargă la Casieria Enel pentru a putea depune o plângere sau online.

Localnică: Ne-a spus că după ora 9 şi jumătate să verificăm toate electrocasnicele din casă şi ce nu funcţionează să sunăm din nou. Să deschidem o acţiune judecătorească şi, eventual, se va despăgubi. Şi când am întrebat ce înseamnă eventual, mi-a spus că vine cineva şi verifică, dar nu este sigur 100% asta.

Oamenii sunt hotărâţi să-şi recupereze pagubele. Ei se tem însă că li s-au defectat centralele termice tocmai acum în plină iarnă şi pe un ger năprasnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Locuitorii din Călan au rămas fără electrocasnice, după ce o oscilaţie de curent le-a prăjit circuitele electrice din case