Antena Meniu Search
x

Video Locuitorii din Constanţa s-au strâns să cureţe plajele. "Vrem să ne relaxăm vara, dar acum arată deplorabil"

Chiar şi în afara sezonului estival, plajele din Constanţa sunt presărate cu deşeuri. Găsim pungi, pahare de plastic, mai nou şi măşti de protecţie folosite. Sătui să aştepte igienizarea din partea autorităţilor, locuitorii unui cartier constănţean s-au adunat, ieri, să strângă mizeria pe cont propriu.

de Lidia Bobes

la 07.03.2021, 09:56

Vezi și

Constănţenii s-au adunat să cureţe plajele

Nici vremea mohorâtă şi nici măcar picăturile de ploaie care au început să cadă nu i-au oprit pe oameni să strângă gunoaiele de pe plajă. Aproape 20 de constănţeni au răspuns apelului făcut de voluntarii de mediu. 

Cei care strâng toate gunoaiele lăsate de turişti pe plajă sunt locuitori ai cartierulului Faleza Nord, care, de câţiva ani, beneficiează de unele dintre cele mai largi plaje de pe litoral. 

Cosmin Bârzan, voluntar: "Lumea trebuie sa inteleaga ca sintagma plaja este pentru toti inseamnă si reponsabilitate. Vrem sa ne relaxam vara dar acum arata deplorabil" 

Andrei Nicolae, organizator: "Trebuie sa fie mai responsabili toata lumea nu doar locatarii. Primaria daca ar curata gunoaiele de aici zilnic, acestea nu ar mai ajunge pe plaja in fiecare zi"

Şi nu doar gunoaiele sunt o problemă. La fiecare vânt mai puternic, dune de nisip sunt duse pe aleeile dintre blocuri. 

Voluntară: "Puţin înainte de 89, la marginea nisipului era o pădurice de mierea ursului, sau salcie, cum îi zice. Ideea este că dacă s-ar crea această perdea forestieră, în primul rând iarna n-ar mai ajunge nisipul pe străzi"

Cele mai des întâlnite deşeuri de pe plajă sunt ambalajele din plastic: pungi, pahare sau tacâmuri. Mai nou, şi măşti de protecţie. În perioada 2010-2019, voluntarii au reușit să strângă peste 22 de mii de tone de gunoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Locuitorii din Constanţa s-au strâns să cureţe plajele. "Vrem să ne relaxăm vara, dar acum arată deplorabil"