Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: "Bucureştiul este dator Moldovei"

Guvernul este dator Moldovei şi trebuie să aibă ca prioritate rezolvarea unor probleme care nu pot fi realizate decât cu investiţii serioase, crede Orban.

Ludovic Orban: "Bucureştiul este dator Moldovei"

Guvernul este dator Moldovei şi trebuie să aibă ca prioritate rezolvarea unor probleme care nu pot fi realizate decât cu investiţii serioase, cu încurajarea locării afacerilor în Moldova, prin finanţarea unui învăţământ de calitate şi realizarea de investiţii în Sănătate, a declarat sâmbătă, la Bacău, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Orban, care a participat la întâlnirea regională a organizaţiilor liberale din Moldova, a adăugat că investiţiile în Sănătate trebuie să vizeze, în primul rând, un spital regional şi modernizarea şi dotarea tuturor celorlalte unităţi sanitare din sistem.

De asemenea, sunt necesare o politică fiscală care să stimuleze antreprenorii din Moldova în dezvoltarea afacerilor şi asigurarea marilor proiecte de infrastructură, a spus preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, există un Master Plan de Transport adoptat oficial, ce creează "obligativităţi" pentru România în faţa partenerilor europeni.

"Nu se poate spune că nu s-a adoptat, problema este că actualul Guvern nu respectă acest master plan punând în pericol finanţările europene pentru investiţiile în infrastructură. Vă aduc aminte că pe 2016 - 2020, în acest Master Plan, în care e considerată o prioritate autostrada Târgu Mureş - Iaşi, era obligaţia asumată de Guvernul României, să facă tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni. Aşa este prevăzut în Master Planul de Dezvoltare al României. Ştiu despre ce vorbesc, avem nevoie de patru - cinci ani de zile ca să facem întreaga infrastructură necesară", a susţinut Ludovic Orban.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ludovic Orban: "Bucureştiul este dator Moldovei"