Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: „Probabilitatea ca îmbolnăvirile cu Covid-19 să apară la școală nu este foarte mare”

Ludovic Orban a spus că elevii sunt în siguranță la școală și, din ceea ce a constatat, dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca îmbolnăvirile să fie la școală nu este foarte mare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.10.2020, 12:09

Ludovic Orban: „Probabilitatea ca îmbolnăvirile cu Covid-19 să apară la școală nu este foarte mare”
Ludovic Orban: „Probabilitatea ca îmbolnăvirile cu Covid-19 să apară la școală nu este foarte mare” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ludovic Orban a spus că elevii au nevoie să meargă la școală, în ciuda contextului epidemiologic dificil în care ne aflăm.
  • Orban a subliniat că, în acest moment, doar câteva școli din țară sunt în scenariul roșu, iar alte 4000 în scenariul galben (mixt).

Premierul Ludovic Orban a afirmat că elevii au nevoie să meargă la școală, să țină pasul cu materia, în ciuda contextului epidemiologic dificil în care ne aflăm.

”Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranță la școala. Pentru că sunt cu cadrele didactice, cu educatori, învățători, profesori care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătății. Din ceea ce am urmărit, dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”, a spus Ludovic Orban.

”Anul școlar nu e compromis, abia ce a început. Sunt pe roșu câteva sute de școli, pe sistem mixt aproximativ 4.000 de scoli, restul funcționează normal”, a spus Ludovic Orban.

Vineri, Ludovic Orban a anunțat că a chemat miniștrii într-o ședință de urgență privind situația Covid-19 la trei săptămâni de la debutul anului școlar, ședință la care participă și secretarul de stat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 1 octombrie 2020, că au fost înregistrate 2.086 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore şi 37 de morţi, numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România ajungând la 129.658 de cazuri.

Dintre aceștia, 103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ludovic Orban: „Probabilitatea ca îmbolnăvirile cu Covid-19 să apară la școală nu este foarte mare”