Antena Meniu Search
x

Lumina Sfântă va adusă de la Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, iar împărţirea ei delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române va avea loc cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.04.2021, 12:19

Biserica Sfântului Mormânt
Credincioși la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim - Profimedia Images (arhivă)
  • În Săptămâna Mare, echipa Observator 19 transmite în exclusivitate din Ierusalim drumul patimilor care au schimbat lumea, în fiecare seară, la Antena 1.

Patriarhia Română a anunţat că Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca de obicei, la Aeroportul Internaţional Otopeni, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui apoi fiecărei parohii.

În aceeaşi seară, în intervalul orar 19.30 - 20.30, va avea loc procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Patriarhul Daniel, la Catedrala Patriarhală.

În Săptămâna Mare, echipa

În Săptămâna Mare, echipa Observator 19 transmite în exclusivitate din Ierusalim drumul patimilor care au schimbat lumea, în fiecare seară, la Antena 1. Mădălina Iacob și Gabriel Crișan vor urmări călătoria lui Iisus, de la intrarea în Ierusalim și până la răstignirea de pe dealul Golgota și învierea din Mormântul Sfânt. 

Mădălina Iacob și Gabriel Crișan vor reconstitui călătoria lui Iisus și vor puncta de la faţa locului fiecare oprire, de la intrarea în Ierusalim, până la răstignirea de pe dealul Golgota şi învierea din Mormântul Sfânt. Momentele vor fi marcate în timpul zilei prin live-uri pe observatornews.ro și pagina de Facebook a Observator, iar seara, materialul integral poate fi urmărit în cadrul Observator 19, la Antena 1.

Totodată, evenimentele istorice prezentate, care stau la baza sărbătorilor de astăzi, vor fi apoi privite dintr-o nouă perspectivă la Observator 19 cu Alessandra Stoicescu, cu ajutorul preotului Vasile Ioana, în fiecare seară, de luni până sâmbătă, de la ora 19.00. Părintele va încerca să își imagineze alături de Alessandra Stoicescu modul în care ar fi perceput generațiile de astăzi evenimentele care au avut loc în urmă cu 2.000 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lumina Sfântă va adusă de la Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie