Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea caldă şochează. Au ieşit ghioceii, dar meteorologii nu au veşti tocmai bune

Vremea doboară recorduri în aceste zile. După ninsori şi viscol, temperaturile au ajuns şi la 18 grade celsius în unele zone din ţară. Este însă o vreme anormal

de Redactia Observator

la 13.12.2017 , 21:40

Vremea doboară recorduri în aceste zile. După ninsori şi viscol, temperaturile au ajuns şi la 18 grade celsius în unele zone din ţară. Este însă o vreme anormală pentru această perioadă. Şi meteorologii vin cu alte avertismente. De la primăvara din luna decembrie, vom trece brusc la iarnă autentică.

Nu sunt imagini din această primăvară. Ci de astăzi, 13 decembrie. Cu mai puţin de două săptămâni înaintea Crăciunului. Au apărut ghioceii, sub soarele blând. 

Şi în Capitală, oamenii au renunţat la hainele groase: "Primăvara, gata, nu mai vine Crăciunul. S-a dus. Când am coborât să iau pâine şi am simţit că e cald afaă şi m-am îmbrăcat de primăvară. E supectă situaţia asta. Carnaval."

Vezi și

Ieri, spun meteorologii, a fost cea mai călduroasă zi de 12 decembrie din ultimii 50 de ani. Şi astăzi, în toată ţara, au fost temperaturi ridicate. La Reşiţa şi la Cernavodă au fost înregistrate 16 grade Celsius. Iar la Sinaia, 13. Adică, cu peste 10 grade mai mult faţă de temperatura normală a acestei perioade. 

Vorbim de influenţa unei mase de aer cald, masă ce a abordat, avem recorduri de temeperaturi ridicate, deoarece vorbim de o masă de aer cald ce s-a resimţit pe teritoriul ţării noastre încă din noaptea de luni spre marţi. În sudul Banatului s-au înregistrat minime, deci temepraturi în timpul nopţii de 12-13 grade, iar pe parcursul zilei de marţi au fost temperaturi foarte ridicate la nivelul întregii ţări, cu mult mai ridicate în partea de vest, până spre 18 grade în mai multe localităţi din Banat şi din Crişana.

Vremea caldă va continua până vineri. De sâmbătă, însă, un front de aer rece va părtrunde România. În Vestul, Nordul şi Centrul ţării vor fi chiar şi precipitaţii care se vor transforma în lapoviţă. Temperaturile vor fi mai mici şi cu 10 grade faţă de săptămâna aceastra.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Vremea caldă şochează. Au ieşit ghioceii, dar meteorologii nu au veşti tocmai bune