Antena Meniu Search
x

Luna mai vine cu multe examene pentru elevii de la gimnaziu

Fiecare şcoală organizează în această perioadă simulări la examenele naţionale pentru elevii din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a.

Vezi și

Fiecare şcoală organizează în această perioadă simulări la examenele naţionale pentru elevii din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a. Sunt antrenaţi pe ultima sută de metri! 

Sute de mii de copii vor începe, în mai puţin de o lună, marea evaluare naţională. Iar şefii din Educaţie le-au făcut o surpriză. Testele vor conţine întrebări din mai multe materii. Profesorii cred că examenul e o pierdere de timp, pentru că notele nu se trec în catalog.

Teste combinate. Aşa le spun elevii. Oficial se numesc teste interdisciplinare. Sunt noile examene naţionale de la clasa a doua, a patra şi a şasea. Adică testul la matematică are şi întrebări din geografie, biologie şi alte ştiinţe. Ei la şcoală nu au învătat aşa.

Elevii învaţă la şcoală mai multă teorie, decât practică. Aşa că profesorii acum sunt nevoiţi să inventeze subiecte. Şi cum atâtea examene nu erau suficiente, Ministrul Educaţiei a cerut ca, în această perioadă, cei 600.000 de elevi să simuleze şi noua Evaluare naţională.

Elevii sunt notaţi prin CODURI, nu note. Vor fi trecute într-un portofoliu personal. Adică sunt mai mult de palmares. De aceea, mulţi dascăli au impresia că de fapt ei sunt cei evaluaţi, nu elevii.

Până se vor gândi şefii din Educaţie ce vor face mai departe, elevii au de lucru. Peste trei săptămâni va începe marea evaluare naţională. Primii sunt elevii de clasa a 4-a care vor da proba la limba română, pe 28 mai. Aceste examene se vor termina abia pe 6 iunie cu proba la matematică la clasa a 6-a.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Luna mai vine cu multe examene pentru elevii de la gimnaziu