Antena Meniu Search
x

Un lutier renumit din Reghin îşi vindecă suferinţa prin muncă, după ce şi-a pierdut soţia infectată cu Covid-19

Un lutier renumit din Reghin îşi vindecă suferinţa prin muncă. Bărbatul, primul meşteşugar român ale cărui instrumente au fost incluse în catalogul de la Cremona, şi-a pierdut soţia din cauza COVID-19.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 16:56

Vezi și
  • Arta de a face viori a moştenit-o de la bunicul său.
  • Unul dintre instrumentele sale a fost recunoscut de cei mai buni lutieri ai lumii.

A fost şi el bolnav, dar a reuşit să învingă virusul şi îşi doreşte să-i convingă pe cei din jur să fie precauţi şi să-i protejeze pe cei dragi.

Munca este modul în care brbatul îşi înăbuşă suferinţa. În urmă cu câteva săptămâni, virusul Covid-19 i-a răpit soţia. Nici acum nu ştie cine este de vină pentru coşmarul pe care îl trăieşte.

Kalas Csaba, lutier: Eu practic m-am imbolnavit dupa sotia. Sotia mea, presupun, nu pot sa fiu sigur, dar presupun, a interceptat acest virus de la un asimptomatic in magazin. Ti se poate schimba radical viata de pe o zi pe alta, sambata toata ziua am lucrat in atelier, seara m-a trecut un frison.

Au stat săptămâni întregi în spital, timp în care starea soţiei sale s-a înrăutăţit.

Kalas Csaba, lutier: Vorbeam doar cu doctorii si asistentele si dupa aceea a venit inevitabilul si a decedat. Trebuie sa invat sa traiesc cu ideea asta.

Şi ca să uite, munceşte. Arta de a face viori a moştenit-o de la bunicul său, violonist, şi speră să o desăvârşească.

Deja unul dintre instrumentele sale a fost recunoscut de cei mai buni lutieri ai lumii şi inclus în catalogul de la Cremona.

Kalas Csaba, lutier: Meseria aceasta mi-am ales-o de mic copil. Daca ne gandim ca dintr-o planta ajunge sa cante instrumentul. Doar faptul si gandul ca din asa ceva poti face cu mainile tale un intrument complet, este ceva fascinant.

Acum, lutierul speră că pasiunea pentru instrumentele cu coardă îl va ajuta să se împace cu noua viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un lutier renumit din Reghin îşi vindecă suferinţa prin muncă, după ce şi-a pierdut soţia infectată cu Covid-19