Antena Meniu Search
x

Vrei să faci mai multă mișcare? Evită aceste 4 greșeli care te pot sabota

Exercițiile fizice joacă un rol foarte important în menținerea unui stil de viață sănătos. Organismul tău are nevoie de mișcare în mod regulat, chiar dacă programul de lucru sau obiceiurile personale nu îți lasă prea mult timp pentru asta.

Greşeli pe care le faci la sport
Evită aceste greşeli atunci când vrei să faci mai multă mişcare - Shutterstock

Exercițiile fizice joacă un rol foarte important în menținerea unui stil de viață sănătos. Organismul tău are nevoie de mișcare în mod regulat, chiar dacă programul de lucru sau obiceiurile personale nu îți lasă prea mult timp pentru asta. Există multe lucruri care te pot sabota atunci când vrei să faci exerciții fizice, însă trebuie să combați aceste tentații și să-ți formezi o rutină din care să facă parte și sportul.

Totuși, motivația nu e singura problemă cu care te vei confrunta. Ca să obții rezultatele la care speri, trebuie să fii disciplinat și să-ți urmezi cu strictețe programul de antrenament. În plus, trebuie să ai grijă și de alimentația ta, precum și de programul de odihnă, de la care nu e indicat să te abați. Iată ce poți face pentru a evita aceste cinci greșeli care îți pot sabota eforturile:

1. Consumul insuficient de proteine

Una dintre cele mai comune greșeli ale celor care merg la sală este consumul insuficient de proteine, atât de necesare pentru dezvoltarea și repararea mușchilor în timpul antrenamentelor. Din fericire, această problemă este ușor de rezolvat, chiar și fără schimbarea dietei, prin consumul de shake-uri și gustări proteice, care vor crește aportul acestor nutrienți în organismul tău. Astfel, mușchii corpului se vor dezvolta și se vor reface mai repede după antrenamente, iar tu vei obține mai rapid și mai ușor rezultatele la care visezi.

2. Ideea că poți mânca orice dacă faci sport

Felul în care mănânci trebuie să fie în concordanță cu obiectivele tale de antrenament, însă, din păcate, lucrurile nu stau mereu așa. Este o mare greșeală să crezi că, atunci când faci exerciții fizice, poți să mănânci orice. Dacă scopul tău este de a slăbi, nu vei face decât să-ți anulezi toate eforturile. Degeaba alergi patru kilometri într-o zi, dacă la final consumi o pizza întreagă. Când vrei să slăbești, trebuie să fii foarte atent la consumul tău de calorii și să te asiguri că nu acumulezi mai multe decât arzi, altfel vei munci în van, fără să ai parte de rezultate.

3. Folosirea pretextelor

Lipsa de motivație este, probabil cea mai comună problemă în rândul celor care vor să facă mai multă mișcare. Este foarte de ușor să găsești scuze pentru a renunța la o sesiune de antrenament. De fapt, vei fi chiar surprins cât de convingător poți să fii atunci când vrei să sari peste ora de antrenament. Desigur, asta ar fi o greșeală pentru că va deschide ușa pentru noi și noi scuze, care te vor face, în final, să renunți cu totul la programul tău de mișcare.

Din fericire, poți scăpa foarte ușor de această problemă dacă ai un partener cu care să ieși la alergat sau cu care să faci exerciții fizice. Îți va fi mult mai dificil să renunți la mișcare dacă un prieten te așteaptă jos la scară și vei constata cu stupoare că scuzele tale nu vor mai fi la fel de convingătoare pentru aceasta precum sunt pentru tine însuți.

4. Programul de somn neadecvat

Odihna nu poate fi neglijată atunci când faci mișcare. Este motivul pentru care nu ar trebui să faci greșeala să nu dormi suficient după o zi grea de efort fizic. Somnul te ajută să conservi energie și să repari țesuturile afectate, cum e cazul mușchilor, care se resimt după un antrenament solicitant.

Conform Shape, cu cât petreci mai mult timp în sala de antrenament, cu atât organismul tău are nevoie de mai multă odihnă. Un somn bun va întări țesutul mușchilor tăi și îi va face mai puternici și mai rezistenți la oboseală sau lovituri. Tocmai de aceea, trebuie să tratezi mereu programul tău de somn cu aceeași seriozitate cu care tratezi și antrenamentele.

Sursă foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vrei să faci mai multă mișcare? Evită aceste 4 greșeli care te pot sabota