Antena Meniu Search
x

MOMENTE DRAMATICE! Turişti rămaşi blocaţi pe drumuri de munte, din cauza zăpezii şi a gerului năpraznic

Luaţi pe nepregătite de ninsoare, mai mulţi turişti au fost blocaţi pe traseele montane sau au rămas înzăpeziţi pe drumuri, cu maşinile. Din fericire, intervenţia promptă a salvamontiştilor a făcut ca oamenii să fie găsiţi la timp şi să ajungă în siguranţă la casele lor.

Vezi și

Luaţi pe nepregătite de ninsoare, mai mulţi turişti au fost blocaţi pe traseele montane sau au rămas înzăpeziţi pe drumuri, cu maşinile. Din fericire, intervenţia promptă a salvamontiştilor a făcut ca oamenii să fie găsiţi la timp şi să ajungă în siguranţă la casele lor.

În mijlocul viscolului, jandarmii montani încearcă să înainteze pe Masivul Bucegi. Doi turişti sunt blocaţi în maşina înzăpezită. Pe un ger năpraznic, în calea vântului care bate cu mai bine de 60 de kilometri pe oră.

Oamenii veniseră tocmai din Bucureşti şi voiau să ajungă la o cabană, dar ninsoarea violentă i-a blocat în mijlocul drumului.

Vremea extremă i-a surprins şi pe aceşti doi prieteni. S-au încumetat, după Paşte, să parcurgă un traseu montan abrupt din Sinaia, dar s-au trezit înconjuraţi de nămeţi. În staţiunile montane din Prahova, stratul nou de zăpadă depăşeşte deja 12 centimentri.

Şi pe Valea Caraiman, la peste 1800 de metri altitudine, doi bucureşteni de 23 de ani s-au rătăcit. Echipele de salvatori s-au luptat cu viscolul ca să ajungă la ei.

După ore bune, tinerii au fost salvaţi de salvamontiştii de la refugiul Babele. S-au aventurat spre Platoul Bucegi, pe un traseu dificil. Salvamontiştii avertizează că în Bucegi zăpada măsoară, în anumite zone, chiar şi o jumătate de metru, iar pe văi există risc mare de producere a avalanşelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » MOMENTE DRAMATICE! Turişti rămaşi blocaţi pe drumuri de munte, din cauza zăpezii şi a gerului năpraznic