Antena Meniu Search
x

Măicuţele de la o mănăstire din Dobrogea croiesc măști cu mesaje creștine

Măicuţele unui lăcaş de cult din Dobrogea au găsit o metodă adaptată vremurilor de a readuce încrederea în sufletele oamenilor. În atelierele aşezământului fac măşti de protecţie reutilizabile, pe care brodează mesaje creştine. Şi nu sunt la primul gest de acest fel. La începutul pandemiei, călugăriţele au cofecţionat lenjerii de pat pe care le-au donat spitalelor din judeţ.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 16:54

Vezi și
  • Măicuţele vor să ajute în vreme de pandemie
  • Măștile sunt reutilizabile

Măicuţele de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul de la Lipniţa îmbină în atelierul lor rugăciunea cu misiunea creştină. Confecţioează măşti care, speră ele, vor aduce un strop de speranţă pentru cei care le poartă.

Maica Onufria, stareta manastirii - In aceasta perioada cand oamenii trec prin nenumarate greutati atat empotionale cat si sufletesti, am vrut sa venim in sprijinul acestora cu masti reutilizabile brodate cu mesaje crestine.

După rugăciunea de dimineaţă, măicuţele se retrag în atelierul de croitorie al mănăstirii şi muncesc acolo până seara.

Măştile care ies din mâinile lor sunt făcute din două straturi de material lipite, pot fi spălate cu detergent sau săpun şi călcate cu fierul cu abur pentru sterilizare. La fel de important ca şi utilitatea lor în stoparea răspândirii virusului este faptul că măştile pot deveni o declaraţie de credinţă.

Eugen Tanasescu, purtator de cuvant ArhiepiscopiaTomisului - In crestinism purtarea necazurilor este ca purtarea unei cruci. Ii indemnam pe cei care doresc sa le poarte cu drag si sa le spuna si celor din jur ca mai este putin pana cand va trece si aceasta situatie neplacuta.

Preţul unei măşti reutilizabile brodate cu mesaj creştin este 10 lei şi poate fi achiziţionată de pe site-ul mănăstirii. În acelaşi atelier, maicile de la Mănăstirea Lipniţa au croit sute de lenjerii de pat pe care le-au donat Spitalului Municipal Medgidia şi Spitalului Judeţean Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Măicuţele de la o mănăstire din Dobrogea croiesc măști cu mesaje creștine