Antena Meniu Search
x

Video Majorările de pensii şi alocaţii promise de guvernanţi sunt anulate de scumpirile în lanţ

Una caldă, alta rece. Noul an urmează să vină cu majorări de pensii şi alocaţii, dar să nu uităm că asta se întâmplă într-o perioadă în care ne confruntăm cu scumpiri în lanţ. Ce luăm pe mere dăm pe pere, altfel spus.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 10.12.2021, 13:13

Vezi și

Oricum, majorările sunt în acest moment pe masa Guvernului şi urmează să fie aprobate. Ministrul Muncii a semnat deja ordonanţele de urgenţă în acest sens. Astfel, pensia minimă ar urma să fie majorată cu 200 de lei, iar alocaţiile pentru copii cu 20%. 

Scumpirile în lanţ anulează majorările promise

Cu greu vom simţi aceste majorări pentru că rata inflaţiei a ajuns la un nivel record, se apropie de 8%, şi este vorba doar de inflaţia pentru luna octombrie pentru că, pe luna noiembrie, inflaţia va depăşi 8%. Sunt scumpiri pe toate planurile, la alimente, la energie electrică, la gaze. Ne reamintim o creştere a preţului de 46 de procente. 

De la 1 ianuarie, punctul de pensie va creşte cu 10 procente, va ajunge de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Pensia minimă va creşte şi ea de la 800 la 1.000 de lei. Alocaţiile cresc cu 20%, copiii care au până în 2 ani vor primi o alocaţie de 600 de lei, iar copiii care au între 2 şi 18 ani, vor primi o alocaţie de 243 de lei. Salariul minim creşte şi el tot cu 10 procente şi ajunge la 2.550 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Majorările de pensii şi alocaţii promise de guvernanţi sunt anulate de scumpirile în lanţ