Antena Meniu Search
x

Mall-urile s-ar putea redeschide, din 15 iunie, cu excepția cinematografelor și a locurilor de joacă

Din 15 iunie, mai primim liber la o distracţie: shoppingul. Mall-urile se vor redeschide, anunţă oficialii. Doar magazinele însă. Cinematografele şi locurile de joacă rămân închise. Nu e clar încă dacă restaurantele din marile centre comerciale îşi pot reprimi clienţii.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 20:43

Vezi și
  • Mall-urile s-ar putea redeschide, dacă numărul de îmbolnăviri rămâne mic.
  • Accesul în mall se va face respectând anumite reguli.

După câteva luni de cumpărături numai pe site, vestea aşteptată de mulţi a venit: din 15 iunie se deschid mall-urile. 

Virgil Popescu, ministrul Economiei: În cazul în care este în scădere numărul de îmbolnăviri, adică dacă lucrurile merg în direcţia cea bună, din 15 iunie vom putea deschide magazinele din mall-uri, mai puţin cinematografele şi locurile de joacă pentru copii acolo unde cred că ne-am grăbi dacă le-am deschide. 

Sesiunea de shopping va fi diferită. 

Intrarea în mall se face pe această uşă rotativă şi imediat va trebui să trecem prin acest termoscanner care ne va măsura temperatura. Vom păşi pe covoraşul îmbibat cu soluţie dezinfectantă, iar dacă dorim să părăsim incinta, atunci o vom face pe o uşă separată tocmai pentru ca la intrare să nu se formeze aglomeraţie.

Vor fi şi alte măsuri. Peste tot vor fi amplasate marcaje care recomandă păstrarea distanţei, pe scările rulante vor fi marcate treptele pe care trebuie să staţionăm, iar în lift nu vor urca mai mult de două persoane. 

De asemenea, în fiecare seară, totul va fi dezinfectat, iar în interior va fi limitat numărul de persoane care vor avea acces. 

Mall-urile din România au cumulat o cifră de afaceri de peste 570 de milioane de euro în 2018. Băneasa este pe primul loc, cu aproape 53 de milioane de euro, urmată de AFI Cotroceni, cu 40 de milioane de euro, şi Mega Mall, cu 28 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mall-urile s-ar putea redeschide, din 15 iunie, cu excepția cinematografelor și a locurilor de joacă