Antena Meniu Search
x

Video Meşteşuguri şi obiceiuri străvechi, la şcolile de vară din Suceava. Copiii au fost cuceriţi de confecţionarea opinicilor, pregătirea lutului sau jocul morii

Încă puţin şi elevii se întorc în bănci la cursuri. Însă pentru unii clopoţelul a sunat deja. I-a chemat la școala... de vara! O şcoală a bucuriei, a distracţiei, a meşteşugurilor şi a tradiţiei. 

de Angela Bertea

la 24.08.2023, 08:47

Vezi și

Zeci de elevi din municipiul Suceava și-au dat întâlnire timp de 5 zile pentru a petrece timp de calitate și a învăța lucruri noi prin muzica, dans sau jocuri.

Mișcarea și sportul au stat la baza activităților desfășurate împreună cu voluntarii fideli ce revin cu drag an de an.

Meşteşuguri şi obiceiuri străvechi, la şcolile de vară din Suceava

Adriana Nichitean, organizator: Pentru că este bunica şcolilor de vară, anul acesta ne-am propus să jucăm şi să îi învăţăm jocurile copilăriei bunicilor, drept urmare din prima zi au învăţat să joace moara şi am folosit boabe de porumb, fasole, nasturi.

Pe acelaşi subiect

Mihai Androhovici, partener: Copiii au primit cu foarte mare deschidere ceea ce voluntarii le oferă li pe lângă asta am venit cu un plus de valoare din cunoştinţele pe care le-am acumulat.

La câțiva km depărtare, la Bilca, alți copii se bucură de activităţile unei alte şcoli de vară. Cu toții au descoperit tainele meşteşugurilor de altădată, în satul tradițional amenajat de gazde.

Otilia Motrescu, organizator: Scopul şcolilor de vară a fost acela de a ne desprinde de tehnologie, de a ne desprinde de părinţi, să devenim autonomi şi să petrecem timp cu profesorii, să îi vedem şi în alte ipostze decât cele academice.

Împărțiți în grupe, elevii au participat la 4 ateliere. Cele de draniță sau de confecționat opinci i-au atras pe copii. Iar distracția a culminat cu pregătirea lutului. Desculți, au amestecat bine lutul, cu paie și apă.

După munca și distracție a venit și foamea. Așa că cei cei mici au fost serviți cu pâine și sarmale, toate gătite de gospodinele din Bilca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Meşteşuguri şi obiceiuri străvechi, la şcolile de vară din Suceava. Copiii au fost cuceriţi de confecţionarea opinicilor, pregătirea lutului sau jocul morii