Antena Meniu Search
x

Manager de spital COVID: Ne este teamă pentru ce momente vor urma în iarnă. La ATI am avut situații disperate

Managerul spitalului Covid din Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, face un „apel disperat” la medicii de familie să fie alături de cei din spital în tratarea cazurilor de coronavirus şi la populaţie să respecte măsurile de prevenire a îmbolnăvirii din cauza noului coronavirus.

De Ana Maria Ghiarasim la 06.11.2020, 22:43
Manager de spital COVID: Ne este teamă pentru ce momente vor urma în iarnă. La ATI am avut situații disperate
Manager de spital COVID: Ne este teamă pentru ce momente vor urma în iarnă. La ATI am avut situații disperate - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Managerul vorbește impactul pe care îl au asupra medicilor acele situații disperate de pe secțiile ATI, unde nu sunt locuri suficiente pentru bolnavi.
  • El spune că a mers în spital şi a discutat cu bolnavii iar la televizor se vede „foarte puţin” faţă de ce e în realitate.

Claudiu Dumitrescu povesteşte că el şi colegii săi au fost în „situaţii disperate” când trebuia să mai găsească un loc pentru un pacient care avea nevoie de ajutor să respire.

”Credeţi-mă că pleci deprimat după ce vizitezi 10-15 pacienţi şi vezi suferinţa şi teama prin care trec, închişi în acele saloane în acele clădiri din care nu pot să iasă şi aşteptând momentul izbăvitor, momentul vindecării”, spune managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

„Sunt ore care ne macină şi ne epuizează. Ne este teamă şi nouă, corpului medical, pentru ce momente vor urma în iarna următoare” , mai spune Claudiu Dumitrescu.

Managerul face un apel la medicii de familie să fie alături de colegii din spitale, dar și la populație, să respecte regulile. 

„Facem un apel disperat către corpul medicilor de familie pe care îi rugăm să ne fie aproape în aceste momente. Fără ajutorul dumnealor, pe care îl cerem disperaţi, nu putem să reuşim. Facem apel la populaţie să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie şi de distanţare socială şi să ne înţeleagă şi pe noi că suntem alături de dumnealor, dar fără unitatea între cele două grupări, să le spun aşa, pacienţi şi corpul medical nu vom reuşi. După părerea mea, asta e cheia succesului. De multe ori am văzut pe Facebook, peste 90% din mesaje sunt înjurături şi blesteme. Dacă asta reprezintă o uşurare pentru pacient, pot să continue să le facă, dar credeţi-ne că suntem epuizaţi” a mai spus managerul de spital, potrivit news.ro.

El spune că a mers în spital şi a discutat cu bolnavii iar la televizor se vede „foarte puţin” faţă de ce e în realitate.

Managerul susţine că unitatea sanitară pe care o conduce are opt locuri pentru terapie intensivă destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi că medicii au ajuns să se bucure atunci când constată că unul dintre paturi este liber. 

„Când avem şapte ocupate, credeţi-mă că putem să spunem că ne bucurăm că mai putem salva încă un pacient. Am fost în situaţii disperate de foarte multe ori în această perioadă, când aveam toate paturile ocupate şi trebuia să găsim soluţii pentru al nouălea sau al zecelea pacient. Credeţi-mă, asta reprezintă o epuizare psihică în momentul când eu, directorul medical, medicul de gardă din UPU, din pneumologie trebuie să luăm diverse decizii care să nu afecteze nici pe cei opt care sunt în paturi la terapie intensivă, nici pe al nouălea sau al zecelea care urmează să fie şi el ventilat sau măcar pus pe o masă specială ca să-i asigurăm respiraţia. Sunt ore care ne macină şi ne epuizează. Ne este teamă şi nouă, corpului medical, pentru ce momente vor urma în iarna următoare”, declară medicul.

El a spus că „soluţii de ajutor din alte părţi nu există şi nici nu cerem soluţii miraculoase” iar „altă soluţie nu există decât să fim uniţi şi să trecem cu toţii peste această perioadă”.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Manager de spital COVID: Ne este teamă pentru ce momente vor urma în iarnă. La ATI am avut situații disperate