Antena Meniu Search
x

Bilanţ îngrijorător. Hotelierii sunt nevoiţi să arunce zilnic, tone de mâncare la gunoi

În plin sezon turistic, sute de angajaţi în restaurantele de pe litoral muncesc de dimineaţa până seara aşa încât clienţii să fie mulţumiţi şi să revină acolo. O echipă Observator a intrat în bucătăria unui hotel All-Inclusive de la mare.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 14:36

Vezi și

În plin sezon turistic, sute de angajaţi în restaurantele de pe litoral muncesc de dimineaţa până seara aşa încât clienţii să fie mulţumiţi şi să revină acolo. O echipă Observator a intrat în bucătăria unui hotel All-Inclusive de la mare.

Acolo se rulează cantităţi impresionante de mâncare: mii de ouă, tone de legume şi sute de litri de ciorbă care ajung pe mesele turiştilor.

Satisfacţia bucătarilor de a-i vedea pe turişti mulţumiţi e umbrită însă de un bilanţ îngrijorător. La finalul zilei, într-un singur hotel se aruncă două tone de mâncare.

Bucătăria unui hotel all inclusive din Mamaia e ca o fabrică. de mâncare. 150 de angajaţi lucrează încă de la 6 dimineaţa. Se frământă chifle, se taie brânzeturi, se întorc omlete şi se curăţă legumele. În fiecare zi, bucătarii pregătesc. 400 de litri de supe şi ciorbe.

Aprovizionarea se face cu camioanele. Cât să ajungă pentru cei 700 de turişti, iar rezultatul muncii lor arată aşa: zeci de tăvi şi platouri pline.

29 de hoteluri de pe litoralul nostru concurează cu bulgarii şi turcii în oferte all inclusive în acest sezon, dublu faţă de anul trecut.

Pentru că vor să guste din toate câte puţin, turiştii îşi umplu farfuriile cu vârf. Rezultatul? După ce au trudit o zi întreagă, angajaţii trag linie: două tone de mâncare au ajuns la gunoi!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Risipă facem şi acasă. În fiecare an, o familie aruncă 170 de kilograme de alimente, ceea ce ne plasează pe un loc fruntaş în europa la acest capitol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bilanţ îngrijorător. Hotelierii sunt nevoiţi să arunce zilnic, tone de mâncare la gunoi