Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mâncare exotică la masa de Crăciun

Masa de Crăciun va fi bogată, dar nu neapărat cu preparate tradiţionale. Unii români înlocuiesc caltaboşul, sarmalele şi piftia cu mâncăruri exotice, specifice altor culturi

de Redactia Observator

la 20.12.2014 , 19:50

Masa de Crăciun va fi bogată, dar nu neapărat cu preparate tradiţionale. Unii români înlocuiesc caltaboşul, sarmalele şi piftia cu mâncăruri exotice, specifice altor culturi.

Salatele turceşti şi libaneze, carnea de oaie şi mâncarea japoneză sunt doar câteva dintre alternative. Mâncarea ar fi mai sănătoasă, iar reţetele sunt simple şi pot fi preparate în casă. 

Românii care s-au plictisit de carnea de porc, sunt gata să încerce o masă de Crăciun mai neobişnuită. cUM AR FI Mâncarea tradiţională turcească.

Vezi și

Printre cele mai populare reţete se numără testi kebab. Carnea de oaie bine condimentată şi acoperită cu arpagic este gătită la jar, într-un vas de lut. Kebapul se serveşte cu o salată de legume, mentă, rodii şi fistic.

Sănătoasă este şi bucătăria japoneză. Chiar dacă în magazine un kilogram de creveţi este de patru ori mai scump decât cotletul de porc, românii sunt dispuşi să se răsfeţe măcar de sărbători cu fructe de mare.

Cei care nu pot renunţa la tradiţie în favoarea mâncărurilor mai exotice, pot încerca totuşi o reţetă nouă de friptură de porc, împrumutată de la ruşi.

Fileul de porc se acoperă cu kaiser se perpeleşte puţin pe grătar. Chiar dacă în ultimii ani românii se mai uită şi spre mâncărurile. altfel, de Crăciun, tot sacrificam aproximativ 1 milion de porci de Crăciun.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Mâncare exotică la masa de Crăciun