Antena Meniu Search
x

Mancare preparata cu apa din canal

Porumb fiert cu apa din canal sau frigarui stropite cu microbi. E meniul socant al teraselor din centrul Lugojului care isi iau apa dintr-un canal din mijlocul drumului

Vezi și

Singura sursa de apa pentru comerciantii din centrul Lugojului este un canal. De acolo e scoasa apa pentru bucatarii teraselor si, tot acolo, vanzatorii toropiti de caldura vin ca la strand. "Pe ei ii interesaeza sa mearga banul, nu-i intereseaza cata igiena pun ei, acolo sau ce patesc, dupa aia, clientii", a spus un localnic.

Comerciantii au fost filmati in timp ce luau apa din canal. Apa a fost scoasa, din canal, cu un furtun si a ajuns in bidoane pe care nici macar vanzatorii nu mai stiu excat de cate ori le-au folosit. "Oamenii au luat capacul de la camin si au folosit apa dupa bunul lor plac fara nicio autorizare, fara nimic", declarat directorul Societatii de Apa si Canalizare Lugij.

Ieri, aceiasi oameni invitau trecatorii sa guste din porumbul fiert in apa din canal. Astazi, insa, au uitat complet de unde au luat apa.

"Apa era potabila, dar strangandu-se in canal, e normal ca s-a impurificat", a adaugat reprezentantul Societatii de Apa si Canalizare. Si asa a ajuns in bucatariile restaurantelor. Ceea ce pentru unii era apa numai buna pentru gatit, pentru altii avea alta intrebuintare. Naravurile nu s-au schimbat nici dupa ce, peste noapte, autoritatile s-au sesizat si au improvizat, langa canalul cu pricina, o cismea.

Dupa ce apa a fost folosita, toata vara, la terasele din centrul orasului, inspectorii sanitari au plecat in control. "Ne-am sesizat la aspectele aparute in presa si, ca urmare, echipa noastra se afla pe teren", a declarat Directorul Adjunct al Directiei de Sanatate Publica Timis.

Masurile sunt luate destul de tarziu pentru clientii care s-au oprit, zilnic, la terase, pentru un mic sau o bere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mancare preparata cu apa din canal