Mâncarea livrată nu mai e o afacere de succes. Oamenii preferă să gătească acasă
Nici livrările nu mai salvează restaurantele. Ca să nu închidă afacerile, mulţi patroni s-au orientat către comenzile la domiciliu, dar cererile nu sunt atât de mari, pe cât s-au așteptat. Solicitările clienţilor scad de la zi la zi.
- Vânzările au scăzut şi cu 40 la sută.
- Multe restaurante vor fi nevoite să pună lacătul pe uşă.
În bucătăriile restaurantelor care fac livrări nu se mai lucrează contra cronometru. Sezonul estival a trecut, turişti aproape că nu mai sunt, iar localnicii au rărit numărul comenzilor şi ei.
Muriel - manager restaurant: Nu mai avem clienţi şi nu primim nici prea multe comenzi pe delivery în timpul săptămânii mai ales, pentru că oamenii probabil că se gândesc că nu îşi permit cumva să comande şi preferă să gătească acasă.
Tăierile salariale joburile nesigure dar si faptul ca unii dintre parinti sunt nevoiti să stea acasa cu cei mici avand in vedere cursurile online i-au determinat pe foarte multi dintre oameni sa aleaga mai degraba sa gateasca acasa.
Tânără: Pentru mine e mai bine să fac acasă pentru că ştiu ce pot să fac, ce să pun în mâncare, cred că e mai sănătos, aşa se spune nu?
Tânără: Cu siguranţă gătim mult mai mult în casă de vreo 7-8 luni decât înainte.
Iar asta se simte în încasări, mai ales de când şi competiţia s-a înteţit.
Manuela Panaite - manager takeaway: Noi facem de 10 ani delivery, dar în ultima perioadă toate restaurantele care au fost închise s-au axat tot pe delivery.
Vânzările au scăzut şi cu 40 la sută. Matei a investit 400.000 de euro şi nu ştie când îşi va recupera banii.
Matei Datcu - patron restaurant şi takeaway: La începutul pandemiei cred că avea lumea şi mai mulţi bani a mers foarte bine. Acum a scăzut, pentru că şi în oraş sunt deschise restaurantele momentan
Şi cum nici viitorul nu pare mai profitabil, multe restaurante vor fi nevoite să pună lacătul pe uşă şi să trimită acasă personalul în şomaj.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰