Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Maramureș se pregătește să-și întâmpine turiștii după ieșirea din izolare

Maramureş, plai cu flori, se pregăteşte de vremuri mai puţin liniştite. Cu doar două săptămâni înainte de relaxarea măsurilor de restricţie, în pensiunile din judeţ a început agitaţia. Administratorii fac ultimele pregătiri pentru turiştii care le vor călca pragul începând cu mijlocul acestei luni.

de Simona Vasiac

la 03.05.2020 , 01:15

  • Turismul a fost afectat de restricții.
  • O noapte la o căsuță tradițională costă 150 de lei.

După o lungă perioadă în care au fost închise, casele tradiţionale de la poalele Munţilor Gutâi îşi redeschid uşile pentru musafiri. Proprietarii pensiunilor îi aşteaptă nerăbdători pe turiştii care vor să descopere frumuseţile tărâmurilor maramureşene.

Daniel Leş, administrator pensiune: Cred ca aceasta perioada ne-a invatat sa ne asezam sufletele, sa vedem cu adevarat valorile, chiar daca sunt impachetate in acele lucursoare simple.

Daniel este administatorul unor căsuţe construite din lut în anii 1800 pe care le-a conservat. Acum, îi aşteaptă pe turişti cu activităţi în grădină şi cu plimbări pe uliţele satului.

Vezi și

Daniel Leş, administrator pensiune: Cu gradina cu zarzavaturi, cine vrea sa aiba parte de a acea terapie sa umble descult si sa priveasca in gradina, sa facem paine in cuptor. Sa ii provoc sa ne plimbam in satele astea romanesti ale noastre si de ce nu sa invatam ca turismul se poate face si la noi acasa.

Cei care vin aici se pot bucura de jocurile copilăriei. Dar pot învâţa şi tainele olăritului.

Turiştii care doresc să îşi petreacă vacanţa în Maramureş trebuie să fie atenţi la un singur aspect - se pot îndrăgosti iremediabil de aceste meleaguri. Iulian este din Bucureşti şi încă de la începutul pandemiei de coronavirus s-a refugiat în aici.

Iulian Văcărean, restaurator: Eu am ales pentru vremea asta in care incerc sa imi regasesc si sufletul, am ales sa lucrez la restaurarea unor vase vechi din Țara Lăpușului și Țara Maramureșului.

Pentru o noapte de cazare într-o căsuţă tradiţională, turiştii plătesc 150 de lei pentru o noapte.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Maramureș se pregătește să-și întâmpine turiștii după ieșirea din izolare