Antena Meniu Search
x

Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral: Să nu ajungem în situaţia în care să închidem plajele

Ministrul Marcel Vela a declarat, miercuri, că speră să nu ajungă în situaţia în care să se închidă din nou plajele, după aglomerația de pe litoral, care a fost permisă deoarece poliţia ”nu a fost foarte bine organizată”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.07.2020, 15:52

Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral
Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral - Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta
  • Marcel Vela a anunțat controale mixte și mai aspre la operatorii economici de pe litoral.
  • Ministrul de Interne a subliniat că aceștia riscă să-și piardă autorizaţia de funcţionare dacă încalcă regulile.

“Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. (...) La plimbări oameni se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă, pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela a subliniat că echipe mixte merg în controale la operatorii economici care riscă să-și piardă autorizaţia de funcţionare dacă încalcă regulile.

“În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare”, a declarat Marcel Vela, aflat la Constanța.

Ministrul le-a cerut operatorilor economici să fie mult mai riguroși, astfel încât să creeze acel spațiu de siguranță pentru turiști, pentru că ”e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri sociale » Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral: Să nu ajungem în situaţia în care să închidem plajele