Antena Meniu Search
x

Mare grijă! Care sunt cele mai murdare obiecte din casa ta

În fiecare zi atingem obiecte care ne pun sănătatea în pericol din cauza microbilor prezenţi pe ele, fără să ne dăm seama! Iată câteva dintre cele mai periculoase

În fiecare zi atingem obiecte care ne pun sănătatea în pericol din cauza microbilor prezenţi pe ele, fără să ne dăm seama! Iată câteva dintre cele mai periculoase

1. Buretele de vase

Încearcă să-ţi faci un obicei din a-l schimba cât mai des. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că buretele de vase este cel mai murdar obiect din casă - are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri pătraţi, iar o cârpă de vase are un un milion de bacterii pe aceeaşi suprafaţă!!!

2. Tigaia din teflon

În mod normal, dacă o foloseşti la o temperatură moderată de gătit, nu prezintă niciun pericol. Însă, dacă o supui unei temperaturi mai mari de 240 grade Celsius sau dacă o pui la cuptor, stratul de teflon eliberează nişte compuşi extrem de toxici pentru organism. Astfel, specialiştii ne recomandă să o schimbăm mai des.

3. Tocătorul

Fie că este din lemn sau din plastic, tocătorul trebuie, în primul rând, spălat bine după fiecare utilizare. Apoi, este recomandat să fie şi schimbat cât mai des, întrucât adăposteşte microbi care te pot îmbolnăvi. Cu cât este mai vechi şi mai uzat, cu atât este mai periculos.

4. Recipientele din plastic

Recipientele mai vechi conţin de regulă Bisphenol A (BPA), cunoscut pentru legătură să directă cu cancerul, obezitatea, problemele cardiace şi digestive. Din fericire, recipientele fabricate în prezent nu mai conţin această substanţă chimică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mare grijă! Care sunt cele mai murdare obiecte din casa ta