Un cuplu din Belgia a deschis o fabrică de ciocolată belgiană în Gorj
Fie pandemia cât de grea, nu are nicio şansă să anuleze pofta de dulce! Iar asta a constatat-o un cuplu din Belgia, stabilit într-un sat de munte din judeţul Gorj.
- Produc praline după reţete tradiţionale belgiene.
- Nu s-au putut abţine să nu adauge ceva şi din specificul local.
Deşi ea este profesoară de pian, iar el - cercetător, deci fără nicio legătură cu producţia de dulciuri, şi-au deschis acolo o fabrică de ciocolată.
Produc praline după reţete tradiţionale belgiene, însă nu s-au putut abţine să nu adauge ceva şi din specificul local. Şi aşa au apărut pralinele cu palincă.
De aproape opt ani, într-un mic sat din Gorj, ciocolata belgiană este preparată ca la ea acasă. În compoziţie intră unt de cacao adus din Belgia, dar şi fructe, miere, nuci ori pălincă, din România.
Marie Carels: Fistic, miere, lichior de fructul pasiunii și un pic de ciocolată cu lapte și albă. Aici este o rețetă cu lichior și vișine din România
Proprietarii fabricii de ciocolată sunt doi soţi belgieni care s-au îndrăgostit iremediabil de ţara noastră.
Marie Carels: M-am gândit ce pot să fac aici, în România și m-am gândit: ciocolată.
Reporter: Ați regretat vreodată că ați venit aici, în România, și v-ați stabilit aici?
Boris Weyssow: Regretat, nu, nu. Deloc. E foarte bine. Pentru noi, viața este ok și am pierdut nervozitatea din Belgia.
Timp de un an, patru femei din sat au învăţat cum să prepare cele mai delicioase praline belgiene. Aşa că în Buzești, acum, ciocolata ia forme din cele mai inspirate: trandafiri, mașini sau pantofi.
După o săptămână de muncă intensă şi 15 kilograme de ciocolată chiar şi Palatul Cotroceni a ajuns să fie reprodus până la cel mai mic detaliu.
Pentru cele mai sofisticate gusturi, praline sunt combinate şi cu mai multe condimente, cum ar fi chilli, mușețel, ghimbir, cuișoare sau. chiar cu fir de aur.
Un kilogram de ciocolată bergiană făcută în România costă 130 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰