Antena Meniu Search
x

Video Marile orașe ale României capilulează în fața pandemiei. Sibiu, primul loc din ţară la numărul de infectări

Sibiul a devenit polul pandemiei din România. În ziua în care a înregistrat 13 cazuri de infectare la mia de locuitori, oraşul a intrat în carantină. De la miezul nopţii şi Alba Iulia va fi închisă de autorităţi.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 16.11.2020, 20:16

Vezi și
  • Sebeşul este un alt oraş trecut pe lista celor carantinate.
  • Din această noapte şi aici se va limita circulaţia şi se vor institui filtre de poliţie.

Toate intrările şi ieşirile din Sibiu sunt păzite de noaptea trecută de echipaje de poliţie. La fel şi în Tălmaciu, Cisnădie şi Şelimbăr. Judeţul este pe primul loc din ţară la numărul de infectări.

Cu o zi înainte de carantinare, un alt oraş în care rata infectării a trecut de 10 la mia de locuitori părea deja pustiu. Din această noapte Alba Iulia va rămâne închisă timp de două săptămâni.

Localnic:Trebuiau să se oprească de când am fost la 3 la mie. Trebuia să se oprească și cred că scăpăm mai ușor.

Localnic: E bine, că 14 zile nu moare nimeni. Eu aşa zic. N-avem încotro. 

Sebeşul este un alt oraş trecut pe lista celor carantinate. Din această noapte şi aici se va limita circulaţia şi se vor institui filtre de poliţie.

Dorin Nistor - primar Sebeş: Pe raza municipiului Sebeş circulăm. Pentru vârstinici intre orele 10 si 13 pentru aprovizionare, pentru celelalte persoane de la 5 dimineata si 10 respectiv 13 si 20 pentru anumite activităţi. Achiziţionarea de produse alimentare, anumite produse de strictă necesitate.

Şi în alte oraşe procedurile de carantinare urmează să fie puse în aplicare. Este vorba de Blaj, Cugir, Abrud, dar şi Bistriţa, unde rata de infectare a trecut de 9 la mia de locuitori. O excepţie face Cluj Napoca unde chiar dacă s-a depăşit acest indice nu se iau în calcul deocamdată măsuri severe.

Mircea Abrudean - prefectul judetului Cluj: Din analiză de risc a DSP nu sunt întrunite condiţile minimale pentru carantinare. Numărul foarte mare de teste pe care îl facem în Cluj care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel național în calculul incidenței. Capacitatea de spital pe care o avem în momentul de faţă avem 9 unități suport Covid în total, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaționalizare, deci 96 probabil până la finalul acestei săptămâni. 

Localnic: Eu nu sunt din Cluj, aşa că pentru mine ar fi foarte bine să nu se carantineze pentru că am mai multe lucruri de rezolvat aici şi pentru mine ar fi benefic să nu se întâmple lucrul acesta.

Localnic: Nu ştiu dacă e chiar cazul să carantinăm, nu ne vom putea opri din toate ca astă primăvară, dar ar trebui să fim noi în primul rând mai atenţi. 

În ultimele 24 de ore, o persoană din două testate a fost confirmată ca infectată cu noul coronavirus. Au fost înregistrate aproape 5 mii de cazuri, la un număr de doar circa 11 mii de teste. 149 de persoane au decedat şi 1.187 de pacienţi sunt la terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Marile orașe ale României capilulează în fața pandemiei. Sibiu, primul loc din ţară la numărul de infectări