Antena Meniu Search
x

Mărirea și decăderea lui Sorin Oprescu! Averea doctorului-primar, verificată de ANI

Acuzaţiile de luare de mită aruncă în umbră cariera de medic şi politician influent al lui Sorin Oprescu. Regele Mihai a anunţat că îi retrage primarului general al Capitalei calitatea de membru al Ordinului Coroana României

Vezi și

Acuzaţiile de luare de mită aruncă în umbră cariera de medic şi politician influent al lui Sorin Oprescu. Regele Mihai a anunţat că îi retrage primarului general al Capitalei calitatea de membru al Ordinului Coroana României

Averea medicului va fi şi ea luată la bani mărunţi de Agenţia de integritate. Pentru Sorin Oprescu urmează cel puţin încă o noapte din epoca decăderii sale - acum după gratii, în Arestul Central. 

Volubil şi foarte popular, Sorin Oprescu transforma fiecare apariţie în baie de mulţime. Onoarea şi simţul datoriei erau calităţi din care îşi făcuse un blazon.

Sorin Oprescu s-a căsătorit la 20 de ani cu o colegă de facultate. Au împreună un fiu, dar au divorţat după 17 ani de mariaj. Medicul devenit politician a preferat de atunci burlăcia.

Fiul unui fost general de securitate, Sorin Oprescu nu şi-a ascuns niciodată originea. A ales cariera de medic şi a devenit unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi ai generaţiei sale.

Medicul chirurg Sorin Oprescu a început să profeseze în 1981. Ajunge să conducă clinica de Chirurgie, dar şi întreg Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală. Îi trec pe sub bisturiu, Corneliu Coposu, Ion Iliescu sau Adrian Năstase. A fost pe rând consilier al Ministrului Sănătăţii, director al Spitalului Elias, profesor universitar la Facultatea de Medicină, dar şi preşedinte al Colegiului Medicilor. În ultimii ani, opera doar ca să nu-şi iasă din mână.

În campania pentru cea mai bogată primărie din România, Oprescu nu s-a ferit de promisiuni îndrăzneţe: autostrăzi suspendate, pasaje subterane, şi esplanade populate de căprioare în centrul Bucureştiului. A adus în schimb la primărie mai multe diplome de cartea recordului pentru cel mai lung cârnat din lume şi ce-a mai mare adunare de Moşi Crăciun.

Medicul Oprescu a declarat mereu că este un primar onest. Ba i-a tăiat şi chitanţă premierului Emil Boc când au folosit împreună maşina Guvernului pentru o vizită la inaugurarea Arenei Naţionale.

Înainte să fie ales de două ori primar general, Sorin Oprescu a fost învins în două rânduri în cursa pentru primăria Bucureştiului. În 1997, a pierdut în faţa lui Viorel Lis, la un procent, iar în 2000 a pierdut, din nou, cu 1,3%, în competiţia cu Traian Băsescu. Abia în 2008, după ruperea de PSD, a câştigat fotoliul de edil, în faţa lui Vasile Blaga.

Banii edilului doctor sunt verificaţi acum de Agenţia Naţională de Integritate. Oficial Sorin Oprescu a trecut în declaraţia de avere două terenuri, unul în Ciolpani, celălat în Predeal, vila din Ilfov şi un apartament în Bucureşti. Primarul Capitalei deţine obiecte de artă şi bijuterii de peste 90 de mii de euro, are peste 150 de mii de lei şi 30 de mii de dolari în conturi. La venituri, Sorin Oprescu a trecut salariul de la primărie de aproape 79 de mii de lei pe an, şi banii câştigaţi ca profesor şi membru al Academiei. Aproape 70 de mii de lei anual.

De numele lui Sorin Oprescu se leagă şi o clinică medicală din Bucureşti administrată de fiul său, medic si el, nora şi fratele edilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mărirea și decăderea lui Sorin Oprescu! Averea doctorului-primar, verificată de ANI