Antena Meniu Search
x

Video Mărțișoarele anticovid, promovate cu succes de o profesoară de matematică din Târgu Mureş

Se apropie primăvara, iar meşteşugarii din întreaga ţară lucrează de zor la mărţişoare! Printre ei, se numără şi o profesoară de matematică din Târgu-Mureş care anul acesta a reuşit să atragă toată atenţia - a realizat mărţişoare Anticovid. Inedite sunt şi cele confecţionate de o familie din Oradea, după straiele populare specifice zonei.

de Sorin Tanţoş

la 27.02.2021, 09:14

Vezi și
  • Mărţişoarele anticovid se vând cu 5 lei bucata.
  • Mărţişoarele anticovid sunt pictate pe mărgele din lemn.

Sunt mărtişoarele Anticovid ale anului 2021. Pictate pe mărgele din lemn, chipurile viu colorate transmit diferite stări emoţionale. Doar că faţa şi nasul sunt acoperite de masca de protecţie, nelipsită de pe faţa noastră în acest an pandemic. 

Persida Negruţi, profesoară de matematică: Există un emoticon cu mască pe care îl folosesc eu în conversaţiile mele de când am început povestea asta. Mi-a plăcut şi de acolo a fost ideea. Rolul lor a fost să distreze puţin sufletul nostru amărât zilele astea.  

Persida Negruţi este profesoară de matematică la un liceu din Târgu-Mureş. După orele petrecute la catedră, munca ei continuă.

Iniţial, femeia a făcut câteva mărţişoare pentru a le oferi prietenilor, dar s-a gândit totuşi să le promoveze şi pe o reţea de socializare. A rămas uimită când toţi i-au apreciat munca. 

Persida Negruţi, profesoară de matematică: Eu aveam impresia că ne-am pierdut simţul umorului, dar se pare că cu ăsta vom dăinui. 

Mărţişoarele Anticovid se vând cu 5 lei, iar clienţi sunt cu duiumul.

Mărţişoarele create după port popular, un succes la Oradea

La Oradea, o familie a creat mărţişoare după portul popular specific zonei Beiuşului. 

Anca Banda: Avem pe cojoc cele trei Crişuri aici în partea de jos, pe care le avem şi pe mărţişor. Avem aceste pănuţe, aceste flori în culori diferite printre care şi cele ale tricolorului. 

Anca Banda: Decupăm forma cojocului binşănesc. Îi punem şnurul cu un ac şi facem frumos fundiţa. 

Mărţişoarele se vând în toata ţară, dar au ajuns şi la românii din Franţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Mărțișoarele anticovid, promovate cu succes de o profesoară de matematică din Târgu Mureş