Antena Meniu Search
x

Masa de Crăciun, mai scumpă din cauza pestei porcine

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, scumpirea cărnii de porc dă peste cap planurile gospodinele pentru masa festivă. Unele dintre ele se gândesc deja cum să înlocuiască produsele tradiţionale.

de Redactia Observator

la 12.12.2019, 17:01

Vezi și

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, scumpirea cărnii de porc dă peste cap planurile gospodinele pentru masa festivă. Unele dintre ele se gândesc deja cum să înlocuiască produsele tradiţionale. Asta pentru că preţul cărnii de porc s-a dublat în această perioadă, din cauza pestei porcine.

Este forfotă mare în fabricile de mezeluri din ţară. La Harghita, procesatorii se plâng că sunt nevoiţi să aducă carne de porc din Uniunea Europeană.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşadar, porcii sunt mai puţini şi costă tot mai mult. Faţă de acceaşi perioadă a anului trecut, un kilogram de carne de porc se vinde în magazine cu 15% mai scump. Carcasa de porc a ajuns să coste deja 13 lei kilogramul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cârnaţii tradiţionali sunt cei mai bine vânduţi pentru masa de Sărbători.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Românii au început deja să îşi facă calcule şi se gândesc serios să găsescă alternative la tradiţionala carne de porc pentru masa de Crăciun.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În România, doar două judeţe nu au fost atinse de pestă. Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Inspectorii sanitari veterinari iau măsuri drastice pentru a stopa virusul.

Au început prin a limita numărul de porci ce pot fi crescuţi la curte, la maximum cinci animale într-o gosopdărie. Acum continuă lupta împotriva răspândirii virusului cu o serie de controale în trafic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Specialiştii spun că preţurile pentru carnea de porc vor continua să crească şi anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Masa de Crăciun, mai scumpă din cauza pestei porcine