Antena Meniu Search
x

Masca, obligatorie în toate spațiile deschise. Petrecerile de nunți și botezuri vor fi interzise

Masca va trebui purtată în permanenţă, de la ieşirea din casă şi până la întoarcere, în localităţile cu o rată mare a cazurilor de COVID.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 09:39

Vezi și
  • Măsura se referă doar la petrecerile de după ceremonii.
  • Botezurile la biserică pot fi organizate cu un număr maxim de 16 participanţi.

Este regula nouă care va intra în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă.

Raed Arafat, Secretar de Stat: Acolo unde incidenţa este sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate. Atunci când incidenţa depăşeşte trei la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise.

Pentru a limita răspândirea virusului, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a introdus o nouă măsură.

Raed Arafat, Secretar de Stat: Evenimentele private, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, mese festive, în spaţiile deschise, precum şi în spaţiile închise sunt interzise pe plan naţional în următoarea perioadă, până vom observa o scădere a numărului cazurilor.

Măsura se referă doar la petrecerile de după ceremonii. Botezurile la biserică, de exemplu, pot fi organizate în continuare cu un număr maxim de 16 participanţi.

Restaurantele, în schimb, închise acum în zonele unde incidenţa cazurilor de COVID este mai mare de 1,5 la o mie de locuitori, primesc o gură de oxigen.

Raed Arafat, Secretar de Stat: Acolo unde incidenţa este sub sau egală cu 1,5 la mie, ele vor funcţiona cu capacitatea de 50 la sută. Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 şi este până la 3 la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30 la sută, iar programul va fi redus până la orele 23.

La fel şi în cazul teatrelor, cinematografelor sau a sălilor de jocuri. La o incidenţă de peste 3 cazuri la o mie de locuitori, însă, acestea se închid. La fel şi şcolile. Evenimentele ce ţin de campania electorală, în schimb, se pot organiza indiferent de rata de infectare. Dar cu anumite restricţii.

Raed Arafat, Secretar de Stat: Referitor la campania electorală, se reduce numărul participanţilor în interior la 20 de persoane şi în exterior la 50 de persoane.

Ministrul Sănătăţii speră că noile măsuri vor uşura presiunea care există în prezent în secţiile de terapie intensivă din cauza creşterii numărului de pacienţi infectaţi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Corpul medical este acelaşi de 7 luni. Când au fost şi câte 100 de cazuri pe zi şi 200 şi 2.000 şi 3.000. Haideţi să avem grijă şi de corpul medical.

Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să comunice Consiliilor Judeţene datele despre incidenţa cazurilor de COVID în 24 de ore. După alte 24 de ore, Consiliile Judeţene vor dispune măsurile adoptate de Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Masca, obligatorie în toate spațiile deschise. Petrecerile de nunți și botezuri vor fi interzise