Video

Mașini căutate ca după o avalanșă la Rânca. Oamenii au săpat prin nămeții de doi metri pentru a-și găsi autoturismele

De Redactia Observator.
Publicat: 14.02.2021, 19:38.
Actualizat: 14.02.2021, 19:43

Iarna a desenat un peisaj cum rar vezi chiar şi în vârful muntelui. La Rânca maşinile au fost complet îngropate sub zăpadă. Oamenii au săpat câţiva metri prin troiene pentru a-şi scoate autoturismele. Viscolul a avut puterea unui uragan de categoria unu. Acum marele pericol în zonă sunt avalanşele. 

Zăpada a îngropat complet maşinile şi a depăşit în unele locuri geamurile cabanelor.

Şi gerul a fost năprasnic la Rânca pentru a doua noapte consecutiv. Din cauza vântului tăios, aerul a fost irespirabil, temeperatuile resimţite au atins -30 de grade Celsius. Drumarii au avut o noapte albă, la propriu şi la figurat.

Nu mai iese aia de acolo, gata!

Drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, aşa că turiştii au avut cale liberă . Doi tineri îndrăgostiţi au profitat de ocazie pentru o cerere în căsătorie la înălţime.

la prânz, viscolul si a pierdut forta. pârtia de săniuş s-a umplut imediat de copii.

Vreme rea în toată țara, din cauza aerului de la Polul Nord

Meteorologii avertizează că, până la mijlocul săptămânii, nopţile şi dimineţile vor fi extrem de geroase în toate zonele montane. Temperaturile vor coborî până la minus 20 de grade Celsius, iar ninsorile slabe vor continua.

Acum, cel mai gros strat de zăpadă este la Bâlea Lac, 230 de cm. Pe Transfăgărăşan însă, troienele ajung şi la patru metri înălţime.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.