Antena Meniu Search
x

Vremea 15 februarie. Nu scăpăm de frig, temperaturile minime coboară până la -16 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 14 februarie. Vremea se va menține deosebit de rece, chiar geroasă dimineața și noaptea, iar temperaturile minime vor atinge -16 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.02.2021, 17:34

vremea 16 februarie
Vremea, luni, 15 februarie 2021 - Shutterstock (imagine ilustrativă)
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de duminică spre luni

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe arii restrânse în special în zonele depresionare din centrul țării și în cele deluroase din sud și sud-vest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -14 și -4 grade. Vor fi înnorări și temporar va ninge slab, pe spații mici în centru, nord, nord-est și la munte, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali la altitudini mari, unde va mai spulbera zăpada, dar trecător și în nordul Moldovei și zona costieră a Dobrogei.

Vremea luni 14 februarie 2021

Vremea va fi rece în majoritatea regiunilor, geroasă dimineața pe arii restrânse, iar noaptea în special în nordul, centrul și nord-estul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 și -5 grade.

Cerul va fi variabil în vest și sud-vest, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Va ninge slab în cea mai mare parte a zonei montane, local în nord, centru și nord-est și izolat în sud.

Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi pe timpul zilei, ce vor accentua senzația de frig, cu rafale de peste 70 km/h, la munte - cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum și în Moldova, cu viteze în general de 55...65 km/h, zone unde zăpada va fi spulberată, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse în Transilvania, Dobrogea și Oltenia.

Prognoza meteo București

Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros și mai ales seara și noaptea vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi 3...4 grade, iar cea minimă de -8...-5 grade.

Vremea la munte

Vremea se va menține geroasă, mai ales dimineața și noaptea, iar la altitudini de peste 1500 m, pe tot parcursul intervalului.

Cerul va fi temporar noros și mai ales în cursul zilei va ninge slab în majoritatea masivelor. Vântul va avea intensificări temporare cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.

Izolat, pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 15 februarie. Nu scăpăm de frig, temperaturile minime coboară până la -16 grade Celsius