Antena Meniu Search
x

Ștefan Mindea este şi medic şi preot: "Orice boală trupească are şi una sufletească" (Video)

Un medic cu har a renunţat la cariera spectaculoasă din America din dragoste pentru România, dar şi pentru Dumnezeu. Neurochirugul s-a mutat în Constanţa, unde salvează vieţi, dar şi suflete. Pe lângă halatul alb, de azi, doctorul va îmbrăca şi hainele preoteşti.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 23:46

Vezi și
  • Ștefan Mindea a ajuns în Statele Unite la vârsta de cinci ani.
  • Acum, Mindea este preot și doctor în localitatea Lumina.

Dincolo de omul cu har, Ştefan Mindea este medicul care a uimit America. Avea 36 de ani când a înfiinţat prima secţie de Neurochirurgie Minim Invazivă a Universității Stanford. A fost cel mai tânăr şef de secţie din istoria spitalului. De azi, doctorul care face minuni în sala de operaţie şi-a mai îndeplinit un vis. A devenit preot. 

Ştefan Mindea, medic şi preot: Orice boală trupească are şi una sufletească. Din acest motiv, consider ideal, în condiţiile perfecte, fiecare medic să fie şi preot. Considerăm că este o combinaţie ideală pentru a vindeca şi sufletele oamenilor, în primul rând.

Soţia îi este alături nu doar acasă, ci şi în sala de operaţie. Împreună au fost binecuvântaţi cu şase copii. 

Ştefan Mindea a ajuns în America la cinci ani, când părinţii lui au emigrat în timpul regimului comunist. Nimic nu a putut să îl despartă de România. După 35 de ani, s-a mutat cu familia la Constanţa şi a investit un milion de euro în aparatură medicală pentru a-i opera pe români ca afară. 

Ştefan Mindea, medic și preot: Este mai de folos să mergi undeva unde prezenţa ta poate să-i inspire pe alţii. Dacă nu aş fi în medicină, aş fi preot. 

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: La părintele Mindea vin oameni cu neputinţe ale coloanei şi cerebrale şi-şi găsesc rezolvarea.

Chemarea către preoţie a simţit-o în sala de operaţie. Acolo a realizat că viaţa nu stă numai în mâinile medicilor. 

Ştefan Mindea, medic şi preot: Fără harul lui Dumnezeu, actul medical este un chin. Am avut momente încât cele mai complexe cazuri se desfăşurau aşa fără probleme şi natural. 

Ştefan Mintea este preot în localitatea Lumina din Constanţa. Dimineaţa, este la Biserică, iar după-amiază, în sala de operaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ștefan Mindea este şi medic şi preot: "Orice boală trupească are şi una sufletească" (Video)