Antena Meniu Search
x

Situaţie cruntă în spitalele din România! Medicii operează la 40 de grade, iar pacienţii se sufocă de cald în saloane

Oamenii pleacă mai bolnavi decât s-au internat în spitalele din România. Este rezultatul investiţiilor proaste, de zeci de milioane de lei, care au ca singur rezultat infecţiile nosocomiale.

Vezi și

Oamenii pleacă mai bolnavi decât s-au internat în spitalele din România. Este rezultatul investiţiilor proaste, de zeci de milioane de lei, care au ca singur rezultat infecţiile nosocomiale.

Într-un spaţiu care ar trebui să fie complet steril, medicii chirurgi operează ca-n saună. În opt din cele douăsprezece săli de operaţie de la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Bucureşti, nu funcţionează instalaţia de aer condiţionat.

prof. Constantin Vlad Denis, şef Secţie de Chirurgie Spitalul Pantelimon:

De 8 ani de zile ne confruntăm cu această situaţie, situaţie care a ajuns să depăşească orice limită a suportabilităţii.

Instalaţia a fost montată în timpul mandatului lui Eugen Nicolaescu, în urmă cu 10 ani. A funcţionat doar trei zile.

Maria Rohnean, reporter Observator:

Suntem de doar 5 minute în sala de operaţie, iar căldura este aproape insuportabilă. Imaginaţi-vă cum se simte sub acea lampă, unde temperatura poate ajunge până la 40 de grade pentru cei 4 medici, care îşi vor petrece următoarele trei ore în sala de operaţie.

Şi dacă medicii rezistă, pacienţii sunt practic condamnaţi.

prof. Constantin Vlad Denis, şef Secţie de Chirurgie Spitalul Pantelimon:

Există un risc crescut de infecţii, este cunoscut că la temperaturi mari, proliferarea bacteriană se triplează, se accentuează într-un mod extraordinar.

Reparaţia instalaţiei ar putea depăşi 100 de mii de euro. Bani pe care autorităţile nu-i au. Surprinzător, reprezentanţii DSP susţin că problema nici nu există. Ultima oară, au făcut controale în mai. Dar, evident, vara nu-i ca primăvara.

O pacientă a fost operată ieri la Spitalul Universitar. Are aer condiţionat în salon, însă alţi bolnavi deschid geamul.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar Bucureşti:

Încercăm ca aici, în perioadele cu temperaturi crescute, să stea pacienţii care au probleme cardiace şi vârstnicii, iar pacienţii tineri mai pot deschide un geam.

Cele mai multe dintre spitale se plâng de lipsa banilor pentru asigurarea condiţiilor decente în saloane. De filltrele speciale cerute de lege, care ne-ar putea proteja de infecţii.. nici nu se pune problema. Ele există doar în câteva săli de operaţie din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Situaţie cruntă în spitalele din România! Medicii operează la 40 de grade, iar pacienţii se sufocă de cald în saloane