Antena Meniu Search
x

Medicii din Germania ajută România pentru tratarea paciențiilor cu COVID

Lupta cu noul virus este tot mai acerbă, mai ales că numărul cazurilor creşte de la o zi la alta. Aşa că o echipă de medici din Germania a sărit în ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean din Braşov.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 15:36

Vezi și
  • Nemţii au adus cu ei aparatură medicală.
  • Cadrele medicale din Germania vor sta la Brașov cinci zile.

Pe lângă faptul că acum lucrează cot la cot cu românii nemţii au adus cu ei şi aparatură perfomantă, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Spitalul Judeţean din Braşov a primit o mână de ajutor în lupta cu duşmanul nevăzut. Patru medici din Germania luptă cot la cot cu românii pentru vindecarea pacienţilor.

Thushira Weerawarna – medic Pforzhem: Sunt foarte bucuros să fiu aici. Suntem aici să învăţăm ceva de la voi şi să vă ajutăm în aceste momente grele.

Aurelia Goia face parte din echipa de medici veniţi din Germania. A făcut facultatea în Braşov, dar a ales să practice medicina peste hoatre. Când a auzit de probelemele din ţară nu a stat pe gânduri s-a oferit imediat să ajute.

Ioana Aurelia Goia – medic rezident: Este o exeperineţă frumoasă şi mă bucur să fac parte din proiectul ăsta. A lucrat într-un singur spital din Germania unde lucrez şi actualmente. Sunt complet diferite sistemele. Cam acelaşi lucru facem. Încercăm să salvăm oameni şi să-i ajutăm cât mai mult.

Nemţii nu au venit cu mâna goală, au adus cu ei aparatură medicală, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Cristina Vecerdi – medic Spitalul Județean Brașov: Au adus aparate de ventilaţie şi un bronhoscop important. Suntem foarte încântaţi pentru că unirea între cele două echipe medicale s-a produs imediat.

Cadrele medicale din Germania vor sta la Brașov cinci zile. Pe lângă intervențiile de la Spitalul Județean Brașov, doctorii din Germania fac și cursuri cu medicii români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medicii din Germania ajută România pentru tratarea paciențiilor cu COVID