Antena Meniu Search
x

Medicii din Constanţa au efectuat o operaţie în premieră pe ţară

Un băiat din Techirghiol a fost salvat de la moarte de medicii din Constanţa, printr-o operaţie în premieră pe ţară.

Vezi și

 Un băiat din Techirghiol a fost salvat de la moarte de medicii din Constanţa, printr-o operaţie în premieră pe ţară.

Într-o intervenţie de două ore, doctorii i-au montat un aparat de ultimă generaţie pentru ca inima lui să bată normal. Băiatul suferea de afecţiuni grave pe care medicii le-au descoperit acum două săptămâni când a făcut stop cardiac la şcoală şi a stat trei zile în comă.

Pe patul de spital, tăcut, lângă mama lui, e Cosmin. Se recuperează după operaţia salvatoare.

Cosmin a căzut ca secerat acum două săptămâni, la ora de franceză. Suferise un stop cardio-respirator, iar dacă medicii nu îl resuscitau la timp, ar fi putut să moară.

Analizele au arătat că băiatul avea o boală rară. Inima lui bătea mai rapid decât în mod normal. În premieră pe ţară, medicii constănţeni i-au implantat un defibrilator. Un aparat modern, cu multiple funcţii, folosit în străinătate. Două ore a ţinut operaţia.

În momentul în care apar modificări de ritm, intervine şi defibrilează pe loc inima astfel încât îşi reia ritmul normal.

Dispozitivul a fost adus din Belgia, iar părinţii lui Cosmin n-au plătit nimic pentru el. Costul integral, de 8 mii de euro, a fost suportat de spital.

Cosmin are 13 ani. Şi se simte foarte bine acum. Va putea să facă efort fizic şi de aici înainte, nu foarte intens, dar va trebui să renunţe de tot la karate, pentru că este un sport incompatibil cu intervenţia pe care a suferit-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Medicii din Constanţa au efectuat o operaţie în premieră pe ţară